Litteraturdatabase

Indsæt, slet, rediger og organiser dataposter i den bibliografiske database.

For at tilgå denne kommando...

Vælg Funktioner - Litteraturdatabase

Noteikon

Hvis felterne i din database er skrivebeskyttet, så vær sikker på, at datakildevisningen er lukket.

Den medleverede litteraturliste-database indeholder testdataposter med bøger.

Brug værktøjslinjen til at vælge en tabel i litteraturdatabasen, til at søge efter dataposter eller for at sortere dataposterne ved brug af filtre.

Indsæt en ny Datapost

For at oprette en datapost, klik på stjerne (*) ved bunden af tabelvisningen. En tom række bliver tilføjet ved slutningen af tabellen.

Søg og udvælg dataposter

Du kan søge efter dataposter ved at matche et nøgleord til et feltelement.

Indtastning af søgenøgle

Skriv informationen, som du vil søge efter, og tryk så på Enter. For at ændre filterindstillingerne for søgningen, klik på ikonet Autofilter og vælg så et andet datafelt. Du kan bruge jokertegn såsom % eller * for et antal tegn, og _ eller ? til ét tegn i din søgning. For at vise alle dataposterne i tabellen, ryd dette felt og tryk så på Enter.

Autofilter

Klik og hold museknappen (Langklik) for at markere datafeltet, som du vil søge i udtrykket med, som du indtastede i feltet Søgeord. Du kan kun søge i ét datafelt.

Listen af tabeldataposter er opdateret automatisk til at svare til de nye filterindstillinger.

Brug Standardfilter for at forfine og kombinere søgeindstillingerne for Autofilter.

LibreOffice gemmer de aktuelle filterindstillinger til næste gang, du åbner denne dialog.

For at vise alle poster i en tabel, klik på ikonet for Nulstil filter.

Slet en Datapost

For at slette en datapost i den aktuelle tabel, højreklik på rækkens overskrift i dataposten, og vælg så Slet.

Ændr datakilden

Datakilde

Vælg datakilden til litteraturdatabasen.

Kolonnetildeling

Lader dig kortlægge kolonneoverskrifterne til datafelter fra en anden datakilde. For at definere en anden datakilde for din litteraturliste skal du klikke på knappen Datakilde på dataposten Objektlinje.

Vælg datafelt, som du vil mappe til det aktuelle Kolonnenavn. For at ændre de tilgængelige datafelter, marker en anden datakilde for din litteraturliste.