Funktionalitet i LibreOffice Draw

Med LibreOffice Draw kan du oprette simple og komplekse tegninger og eksportere dem til andre almindelige billedformater. I dine tegninger kan du indsætte tabeller, diagrammer, formler og andre elementer, der er oprettet i LibreOffice-programmer.

Vektorgrafik

LibreOffice Draw opretter vektorgrafik ved at bruge linjer og kurver defineret af matematiske vektorer. Vektorer beskriver linjer, ellipser og polygoner i henhold til deres geometri.

Oprettelse af 3D-objekter

Du kan oprette simple 3D-objekter såsom terninger, kugler og cylindre i LibreOffice Draw og endda modificere lyskilden for objekterne.

Gitre og hjælpelinjer

Gitre og hjælpelinjer hjælper dig visuelt med at placere objekterne i din tegning. Du kan også vælge at fastgøre et objekt til en gitterlinje, hjælpelinje eller til kanten af et andet objekt.

Forbindelse af objekter for at vise sammenhænge

Du kan forbinde objekter i LibreOffice Draw med specielle linjer kaldet "Forbindelser" for at vise sammenhængen mellem objekter. Forbindelser hæfter til klæbepunkter på tegneobjekter og forbliver vedhæftede, når de forbundne objekter bliver flyttet. Forbindelser er nyttige til oprettelse af organisationsdiagrammer og tekniske diagrammer.

Visning af dimensioner

Tekniske diagrammer viser ofte målene for objekterne i tegningen. I LibreOffice Draw kan du bruge mållinjer for at beregne og vise lineære mål.

Galleri

Galleriet indeholder billeder, animationer, lyde og andre elementer, som du kan indsætte og bruge i dine tegninger og i andre LibreOffice-programmer.

Grafik-filformater

LibreOffice Draw kan eksportere til mange almindelige grafikfilformater såsom BMP, GIF, JPG og PNG.