Værktøjslinjer

Denne sektion giver et overblik over værktøjslinjerne, der er tilgængelige i LibreOffice Draw.

Dette overblik beskriver standard værktøjslinjekonfiguration til LibreOffice.

Standardlinje

Standardlinjen er tilgængelig i alle LibreOffice-programmer.

Værktøjslinjen Tegning

Værktøjslinjen Tegning indeholder de vigtigste tegneværktøjer.

Værktøjslinjen Streg og fyld

Værktøjslinjen Streg og fyld indeholder kommandoer til den aktuelle redigeringstilstand.

Værktøjslinjen Tabel

Værktøjslinjen Tabel består af funktioner som du skal bruge når du arbejder med tabeller. Værktøjslinjen viser sig når du flytter markøren ind i en tabel.

Tekstformateringslinje

For at vise værktøjslinjen Tekstformatering skal du placere markøren i et tekstobjekt.

Værktøjslinjen Billede

Brug værktøjslinjen Billede til at angive indstillinger for farve, kontrast og lysstyrke for det markerede grafiske objekt.

Værktøjslinjen Rediger punkter

Værktøjslinjen Rediger punkter vises, når du vælger et polygonobjekt og klikker på Rediger punkter.

Indstillingslinje

Indstillingslinjen kan vises ved at vælge Vis - Værktøjslinjer - Indstillinger.

Farvelinje

Viser eller skjuler Farvelinjen. For at ændre den viste farvetabel skal du vælge Formater - Flade og klikke på fanebladet Farver.

Statuslinje

Statuslinjen viser information om dit dokument, inklusiv det aktuelt valgte objekt. Nogle elementer på statuslinjen kan du dobbeltklikke på for at åbne et relateret dialogvindue.

3D-indstillinger

Værktøjslinjen 3D-indstillinger kontrollerer egenskaberne for valgte 3D-objekter.

Fontwork

Værktøjslinjen Fontwork åbner, når du vælger et Fontwork-objekt.

Indsæt