Oprettelse af farveovergangsudfyldninger

En farveovergang er en gradvis blanding af to forskellige farver, eller nuancer af den samme farve, som du kan anvende på et tegneobjekt.

For at anvende en farveovergang:

1. Vælg et tegneobjekt.

2. Vælg Formater - Flade og vælg Farveovergang som Fyldtype.

3. Vælg en farveovergangstypografi fra listen og klik OK.

Oprettelse af brugerdefinerede farveovergange

Du kan fastlægge dine egne farveovergange og ændre eksisterende farveovergange, såvel som gemme og indlæse en liste af farveovergangsfiler.

For at oprette en brugerdefineret farveovergang:

1. Vælg Formater - Flade og klik på fanebladet Farveovergange.

2. Vælg en farveovergang fra listen til at bruge som grundlaget for din nye farveovergang og klik Tilføj.

3. Skriv et navn til farveovergangen i tekstfeltet og klik på OK.

Navnet vises i slutningen af listen med farveovergange og bliver valgt til redigering.

4. Definer egenskaberne for farveovergangen og klik Modificer for at gemme farveovergangen.

5. Klik OK.

Brug af farveovergange og gennemsigtighed

Du kan tilpasse egenskaberne for en farveovergang såvel som gennemsigtigheden af et tegneobjekt med din mus.

Sådan justerer du farveovergangen for et tegneobjekt:

1. Vælg et tegneobjekt med den farveovergang, du vil ændre.

2. Vælg Formater - Flade og klik på fanebladet Farveovergange.

3. Tilpas værdierne for farveovergangen som du ønsker det og klik OK.

Tipikon

For at justere gennemsigtigheden for et objekt, kan du markere objektet, vælge Formater - Flade og klikke på fanebladet Gennemsigtighed.