Erstatning af farver

Du kan erstatte farver i et bitmap med værktøjet Pipette.

Op til fire farver kan erstattes på en gang.

Du kan også bruge indstillingen Gennemsigtighed til at erstatte de gennemsigtige områder i et billede med en farve.

På samme måde kan du bruge værktøjet Pipette til at gøre en farve i billedet gennemsigtig.

Erstatning af farver med pipetteværktøjet

Vær sikker på at billedet, som du bruger, er en bitmap (for eksempel BMP, GIF, JPG eller PNG) eller en metafil (for eksempel WMF).

1. Vælg Funktioner - Pipette.

2. Klik på pipetteikonet og placer musemarkøren over den farve du ønsker at erstatte i billedet. Farven viser sig i boksen ved siden af ikonet.

3. Klik på farven i billedet. Farven fremtræder i den første boks Kildefarve og afkrydsningsfeltet ved siden af farven markeres.

4. Vælg den ny farve i feltet Erstat med.

Noteikon

Dette erstatter alle forekomster af Kildefarve i billedet.

1. Hvis du vil erstatte en anden farve, mens dialogen er åben, marker afkrydsningsfeltet foran Kildefarve i den næste række og gentag trin 3 til 5.

2. Klik Erstat.

Tipikon

Hvis du ønsker at udvide eller indskrænke farvevalgets område, skal du udvide eller begrænse tolerancen for Pipetteværktøjet og gentage din erstatning.