Diagramtype Aktie

På den første side i Diagramguiden kan du vælge en diagramtype.

For at tilgå denne kommando...

Vælg Indsæt - Diagram....

Icon

Vælg Indsæt Diagram.

Aktie

Et Aktiediagram illustrerer markedstendensen givet med åbningspris, bundpris, toppris og lukkepris. Den omsatte mængde kan også være vist.

I et Aktiediagram er rækkefølgen af dataserierne vigtig. Data skal være ordnet som vist i eksemplet i tabellen nedenfor.

A

B

C

D

E

F

1

Transaktionsvolumen

Åbningspris

Laveste (bund pris)

Højeste (top pris)

Lukkepris

2

Mandag

2500

20

15

25

17

3

Tirsdag

3500

32

22

37

30

4

Onsdag

1000

15

15

17

17

5

Torsdag

2200

40

30

47

35

6

Fredag

4600

27

20

32

31

Åbningskurs, laveste, højeste, og lukkekurs værdier udgør tilsammen en dataenhed i diagrammet. En aktiekursdataserie består af flere rækker som indeholder sådanne data enheder. Kolonnen som indeholder omsat mængde udgør en valgfri anden dataserie.

Afhængigt af den valgte variant vil du ikke have brug for alle kolonner.

Undertyper af aktiediagram

Vælg diagramtypen Aktie på første side af Diagramguiden. Vælg derefter en af de fire varianter.

Type 1

Baseret på lav og høj kolonne viser Type 1 afstanden imellem bund pris (lav) og top pris (høj) med en lodret linje.

Kolonne type 1 viser en ekstra vandret markør for lukkeprisen baseret på lav, høj, og luk.

Type 2

Kolonnetype 2 genererer det traditionelle "kalenderlys" diagram baseret på åbningskurs, laveste, højeste,og lukkekurs. Type 2 tegner den lodrette linje mellem bundpris og toppris og tilføjer et rektangel foran, som visualiserer området mellem åbnings- og lukkepris. LibreOffice bruger forskellige fyldfarver for stigende værdier (åbningspris er mindre end lukkeprisen) og faldende værdier.

Type 3

Baseret på mængde, laveste, højeste,og lukkekurs tegner kolonnediagram Type 3 et diagram som Type 1, med yderligere søjler for omsat mængde.

Type 4

Baseret på alle fem datakolonner, mængde, åbningskurs, laveste, højeste og lukkekurs. Type 4 kombinerer et type 2 diagram med et søjlediagram for omsat mængde.

Fordi måling for omsat mængde kan være "enheder", introduceres en anden Y-akse i diagram Type 3 og Type 4. Kursaksen vises til højre og omsætningsaksen til venstre.

Indstilling af datakilde

Diagrammer baseret på sine egne data

For at ændre dataserien for et diagram, der har sine egne data, skal du vælge Diagramdatatabel fra menuen Vis eller fra genvejsmenuen for diagrammet i redigeringstilstand.

I en indlejret diagramdatatabel er dataserierne altid arrangeret i kolonner.

For at få et nyt aktiediagram, start med et søjlediagram. Tilføj de kolonner du har brug for, og indtast dine data i rækkefølgen som vist i eksemplet. Undlad de kolonner du ikke skal bruge til den ønskede variant. Brug Byt kolonner for at ændre kolonnerækkefølgen. Luk diagramdatatabellen. Brug nu dialogen Diagramtype for at skifte til aktiediagram varianten.

Hvis du har allerede har et aktiediagram og du vil skifte variant, så skift først diagramtypen til søjlediagram. Tilføj eller fjern kolonner så de passer til varianten, og skift så diagramtypen tilbage til aktiediagram.

Skriv ikke navnet på en dataserie i en række. Skriv navnet ind i feltet over rollenavnet.

Rækkefølge af rækkerne bestemmer, hvordan kategorierne er ordnet i diagrammet. Brug Flyt række ned for at ændre rækkefølgen.

Diagrammer baseret på Calc- eller Writertabeller

Du kan vælge eller ændre et dataområde på anden side i Diagramguiden eller i Dataområde dialogen. For at finindstille kan du bruge dialogen Dataserier.

For at angive et dataområde skal du gøre et af følgende:

1. Indtast dataområdet i tekstfeltet.

I Calc kunne et eksempel på et dataområde være "$Ark1.$B$3:$B$14". Bemærk at et dataområde kan bestå af mere end en enkelt region i et regneark, for eksempel er "$Ark1.A1:A5;$Ark1.D1:D5" også et gyldigt dataområde. I Writer kunne et eksempel på et dataområde være "Tabel1.A1:E4".

Så længe syntaksen ikke er korrekt, viser LibreOffice teksten med rødt.

1. I Calc, klik Marker Dataområde for at minimere dialogen, træk så for at vælge dataområdet. Når du slipper musen, indtastes data. Klik Marker Dataområde igen for at tilføje et dataområde. I indtastningsfeltet i den minimerede dialog, klik bag ved elementet og skriv et semikolon. Træk så for at vælge næste område.

Klik på en af indstillingerne for dataserie i rækker eller i kolonner.

Dine aktiediagramdata er "i kolonner", hvis informationen i en række hører til samme "kalenderlys".

Finindstilling af dataområder i tabelbaserede Aktiediagrammer

Du kan administrere dataserie og ændre kilden for dele af enkelte dataserier på den tredje side af Diagramguiden eller på siden Dataserie i dialogen Dataområde.

Administrer Dataserie

I området dataserie på venstre side af dialogen, kan du administrere dataserien for det aktuelle diagram. Et aktiediagram har mindst én dataserie som indeholder priser. Det kan have yderligere en dataserie for omsat mængde.

Hvis du har fået mere end en enkelt prisdataserie, kan du bruge op- og ned-pilene til ordne dem. Rækkefølgen bestemmer opstillingen i diagrammet. Gør det samme for mængdedataserier. Du kan ikke bytte pris- og mængdedataserier.

For at fjerne en dataserie skal du markere dataserien på listen og klikke på Fjern.

For at tilføje en dataserie skal du markere en af de eksisterende dataserier og klikke på Tilføj. Du får et tomt element med samme type under det valgte. Hvis du ikke har en dataserie for pris eller omsætning, skal du først vælge et område for disse serier i dialogen Dataområde.

Indstille dataområder

I dialogen Dataområder kan du sætte eller ændre dataområdet for hver del af de valgte dataserier.

I den øverste liste ser du rollenavnet på komponenterne og de aktuelle værdier. Når du har valgt en rolle, kan du ændre værdien i tekstfeltet under listen. Etiketten viser den valgte rolle.

Indtast området i tekstfeltet eller klik på Marker dataområde for at minimere dialogen og vælge området med musen.

Vælg Åbningsværdier, Lukkeværdier, Højeste værdier og Laveste værdier i vilkårlig rækkefølge. Angiv kun områder for de roller som du har brug for i den valgte variant af aktiediagram. Intervallerne skal ikke nødvendigvis være ved siden af hinanden i tabellen.

Forklaring

Forklaringen viser etiketterne fra første række eller kolonne, eller fra det specielle område, som du har angivet i dialogen Dataserie. Hvis dit diagram ikke indeholder etiketter, viser forklaringen tekst som "Række 1, Række 2, ..." eller "Kolonne A, Kolonne B, ..." i henhold til rækkenummer eller kolonnebogstav for diagrammets data.

Forklaringen viser værdien fra området, som du indtastede i område for navn feltet i Dataområde dialogen. Standardvalget er kolonneoverskriften for lukkepris kolonnen.

Vælg en af placeringsindstillingerne. Når diagrammet er færdigt, kan du angive andre placeringer med menuen Formater.