Datatabel

Åbner dialogen Datatabel, hvor du kan redigere diagramdataene.

Dialogen Datatabel er ikke tilgængelig, hvis du indsætter et diagram, som er baseret på et Calc-ark eller på en Writer-tabel.

Noteikon

Nogle ændringer bliver først synlige, efter du har lukket og genåbnet dialogen.

For at tilgå denne kommando...

Vælg Vis - Diagramdata (diagrammer)

På Formateringslinjen skal du klikke

Ikon

Diagramdata

Tryk Skift+F1 og peg på et kontrolelement for at lære mere om det pågældende kontrolelement.

For at ændre diagramdata

Når du opretter et diagram, der er baseret på standarddata, eller når du kopierer et diagram ind i et dokument, kan du åbne dialogen Datatabel for at indtaste dine egne data. Dine data afspejles løbende i en forhåndsvisning.

Luk dialogen Diagramdata for at anvende alle ændringer på diagrammet. Vælg Rediger - Fortryd for at annullere ændringerne.

1. Indsæt eller vælg et diagram, som ikke er baseret på eksisterende celledata.

2. Vælg Vis - Diagramdatatabel for at åbne dialogen Datatabel.

Dataserierne er organiseret i kolonner. Rollen for kolonnen længst til venstre bliver sat som kategorier eller dataetiketter. Indholdet af kolonnen længst til venstre er altid formateret som tekst.

3. Klik i en celle i dialogen og tilret indholdet. Klik i en anden celle for at se det ændrede indhold i forhåndsvisningen.

4. Indtast navnet på dataserien i tekstfeltet oven over kolonnen.

5. Brug ikonerne ovenover tabellen for at indsætte eller slette rækker og kolonner. For dataserier med flere kolonner, kan kun hele dataserier indsættes eller slettes.

6. Rækkefølgen af dataserierne i diagrammet er den samme som i datatabellen. Brug ikonet Flyt serie til højre for at bytte den aktive kolonne med nabokolonnen til højre.

7. Rækkefølgen af kategorierne eller datapunkterne i diagrammet er den samme som i datatabellen. Brug ikonet Flyt række ned for at bytte den aktuelle række med dens nabo nedenunder.