Konsolidering af data

Ved konsolidering vil indholdet fra cellerne fra flere ark blive kombineret på ét sted.

For at kombinere celleindhold

1. Åbn dokumentet, som indeholder celleområder, der skal konsolideres.

2. Vælg Data - Konsolider for at åbne dialogen Konsolider.

3. Fra feltet Kildedataområde skal du vælge et kildecelleområde, der skal konsolideres med andre områder.

Hvis området ikke er navngivet, klik i feltet ved siden af Kildedataområde. En blinkende tekstmarkør vises. Indtast en henvisning til det første kildedataområde eller vælg området med musen.

4. Klik på Tilføj for at indsætte det markerede område i feltet konsolideringsområde.

5. Marker yderligere områder og klik på Tilføj efter hvert valg.

6. Angiv hvor du vil vise resultatet ved at vælge et målområde fra feltet Kopier resultater til.

Hvis måleområdet ikke er navngivet, skal du klikke i feltet ved siden af Kopier resultater til og indtaste henvisningen på målområdet. Alternativt kan du vælge området ved brug af musen eller placere markøren i øverste venstre celle for målområdet.

7. Vælg en funktion fra feltet Funktion. Funktionen specificerer, hvordan værdierne for konsolideringsområderne bliver forbundet. Funktionen "Sum" er standardindstillingen.

8. Klik på OK for at konsolidere områderne.

Yderligere indstillinger

Klik på Flere i dialogen Konsolider for at vise yderligere indstillinger:

Dataene fra konsolideringsområderne og målområdet bliver gemt, når du gemmer dokumentet. Hvis du senere åbner et dokument, hvor konsolidering er blevet defineret, vil disse data igen være tilgængelige.