Beregninger med dato og tid

I LibreOffice Calc, kan du udføre beregninger med aktuelle dato- og klokkeslætsværdier. Som et eksempel, kan du undersøge præcis hvor gammel du er i sekunder eller timer. Følg disse trin:

1. I et regneark, indtast din fødselsdag i celle A1.

2. Indtast følgende formel i celle A3: =NU()-A1

3. Efter tryk på Enter-tasten vil du se resultatet i datoformat. Siden resultatet skulle vise forskellen mellem to datoer som et antal dage, skal du formatere celle A3 som et tal.

4. Placer markøren i celle A3, højreklik for at åbne genvejsmenuen og vælg Formater celler.

5. Dialogen Formater celler vises. På fanebladet Tal, er kategorien "Tal" allerede fremhævet. Formatet er sat til "Standard", hvilket gør at resultatet af en beregning som indeholder datoindtastninger, vises som en dato. For at vise resultatet som et tal, skal du indstille talformatet til "-1.234" og lukke dialogen med OK knappen.

6. Antallet af dage mellem dags dato og den angivne dato vises i celle A3.

7. Eksperimenter med nogle yderligere formler: i A4 indtast =A3*24 til beregning af timer, i A5 indtast =A4*60 til minutterne, og i A6 indtast =A5*60 til sekunderne. Tryk på Enter-tasten efter hver formel.

Tiden siden din fødselsdato vil blive beregnet og vist i de forskellige enheder. Værdierne er beregnet i forhold til det præcise øjeblik, da du indtastede den sidste formel og trykkede Enter-tasten. Denne værdi bliver ikke opdateret automatisk, selvom "Nu" ændres hele tiden. I menuen Data er menupunktet Beregn - Automatisk beregning normalt aktiv. Dog gælder automatisk beregning ikke for funktionen NU. Dette sikrer, at din computer ikke hele tiden skal opdatere arket.