Problemløser

Åbner dialogen Problemløser. En problemløser gør det muligt at løse ligninger med flere ukendte variable med målsøgningsmetoder.

For at tilgå denne kommando...

Vælg Funktioner - Problemløser.

For at løse ligninger med problemløseren

Målet med problemløserprocessen er at finde de variabelværdier, som resulterer i en optimal værdi i målcellen, som også kaldes "objektet". Du kan vælge om værdien i målcellen skal være den største, mindste eller tættest på en given værdi.

Variablernes begyndelsesværdier bliver indsat i et rektangulært celleområde, som du indtaster i feltet Ved at ændre celler.

Du kan angive en serie begrænsende betingelser, som indstiller begrænsninger for nogle celler. Du kan for eksempel sætte den begrænsning, at en af variablerne eller cellerne ikke må være større end en anden variabel eller ikke større end en given værdi. Du kan også definere den begrænsning, at en eller flere variabler skal være heltal (værdier uden decimaler) eller binære værdier (hvor kun 0 og 1 er tilladte).

Noteikon

Den almindelige problemløsermaskine understøtter kun lineære ligninger.