WEBSERVICE

Hent web-indhold fra en URI.

Syntaks

WEBSERVICE(URI)

URI: URI-adresse på web-servicen.

Eksempel

=WEBSERVICE("wiki.documentfoundation.org/api.php?hidebots=1&days=7&limit=50&action=feedrecentchanges&feedformat=rss")

Returnerer indholdet af "https://wiki.documentfoundation.org/api.php?hidebots=1&days=7&limit=50&action=feedrecentchanges&feedformat=rss".

FILTERXML

Tilknytter et XPath-udtryk til et XML-dokument.

Syntaks

FILTERXML(XML-dokument; XPath-udtryk)

XML-dokument (påkrævet): Tekststreng som består af en valid XML-strøm.

XPath-udtryk (påkrævet): Tekststreng som består af et valid XPath-udtryk.

Eksempel

=FILTERXML(WEBSERVICE("wiki.documentfoundation.org/api.php?hidebots=1&days=7&limit=50&action=feedrecentchanges&feedformat=rss");"//lastBuildDate")

Returnerer information om wiki'ens seneste build-dato.

ENCODEURL-funktion

Returnerer en URL-kodet streng.

Brug denne funktion til at ændre tekst med tegn i nationale alfabeter (fx tegn med accenter, ikke-ASCII-alfabeter eller asiatiske ord) til en streng med tegn i URL-standard.

Syntaks

INDKODURL(Tekst)

Tekst: Streng, der skal omkodes til en sekvens af tegn i URL-standard.

Eksempel

Hviscele A1 indeholder den kyrilliske tekst "автомобиль", returnerer =ENCODEURL(A1) %D0%B0%D0%B2%D1%82%D0%BE%D0%BC%D0%BE%D0%B1%D0%B8%D0%BB%D1%8C (ordet "автомобиль" betyder vil på russisk).

Hvis celle B1 indeholder teksten "車", returnerer=ENCODEURL(B1) %E8%BB%8A ("車" betyder bil på japansk).