WeekdayName-funktion [VBA]

WeekdayName-funktionen returnerer navnet på en specificeret dag i ugen.

Advarselsikon

Denne funktion eller konstant aktiveres med erklæringen Option VBASupport 1 placeret før den eksekverbare kode i et modul.

Syntaks:

WeekdayName(Weekday as Integer [,Abbreviate as Boolean [,FirstDayofWeek as Integer]])

Returværdi:

String

Parametre:

Weekday: Værdi fra 1 til 7, Man­dag til Søn­dag, hvis navn på ugedagen skal beregnes.

Forkortet: Valgfri. En boolsk værdi som indikerer og ugedagen skal forkortes.

FørsteDagIUge: Valgfri. Angiver den første dag i ugen.

Første dag i ugen:

Navngivet konstant

Værdi

Beskrivelse

vbUseSystemDayOfWeek

Anvend national sprogunderstøttelse (NLS) API indstillinger

vbSun­day

Søndag (standard)

vbMonday

Mandag

vbTuesday

Tirsdag

vbWednesday

Onsdag

vbThursday

Torsdag

vbFriday

Fredag

vbSaturday

Lørdag

Fejlkoder:

Ingen

Eksempel:

REM  *****  BASIC  *****

Option VBASupport 1

Sub Example_WeekdayName

Dim tgf as Integer

tgf = 6

print tdf &" "& WeekdayName(tgf,False,vbSunday)