Exit-udtryk

Stopper en Do...Loop, For...Next, en funktion eller en subrutine.

Syntaks:

se Parametre

Parametre:

Exit Do

Kun gyldig indenfor en Do...Loop sætning for at forlade løkken. Programudførelsen fortsætter med sætningen, som følger efter sætningen Loop. Hvis Do...Loop sætninger er indlejret, vil kontrollen overføres til løkken i det næste højere niveau.

Exit For

Kun gyldig indenfor en For...Next løkke for at forlade løkken. Programudførelsen fortsætter med første sætning som følger sætningen Next. I indlejrede sætninger, vil kontrollen overføres til løkken i det næste højere niveau.

Exit Function

Stopper Funktionen straks. Programudførelsen fortsætter med sætningen, som følger efter Funktions-kaldet.

Exit Sub

Stopper subrutinen straks. Programudførelsen fortsætter med sætningen, som følger efter Sub kaldet.

Noteikon

Exit-sætningen definerer ikke slutningen på en struktur, og må ikke forveksles med sætningen End.

Eksempel:

Sub ExampleExit

Dim sReturn As String

Dim sListArray(10) As String

Dim siStep As Single

For siStep = 0 to 10 REM Fyld array med testdata

sListArray(siStep) = chr(siStep + 65)

MsgBox sListArray(siStep)

Next siStep

sReturn = LinSearch(sListArray(), "B")

Print sReturn

End Sub

Function LinSearch( sList(), sItem As String ) As Integer

Dim iCount As Integer

REM LinSearch søger i TextArray:sList() efter TextEntry:

REM returnerer stikordsregisteret for elementet eller 0 ( Null)

For iCount=1 To Ubound( sList() )

If sList( iCount ) = sItem Then

Exit for REM sItem fundet

End If

Next iCount

If iCount = Ubound( sList() ) Then iCount = 0

LinSearch = iCount

End Function