GoSub...Return-udtryk

Kalder en subrutine, der er angivet med en etiket fra en subrutine eller en funktion. Sætningerne, der følger etiketten, udføres indtil næste Return-sætning. Bagefter fortsætter programmet med sætningen, som efterfølger GoSubsætningen.

Syntaks:

se Parametre

Parametre:

Sub/Function

sætningsblok

Etiket

sætningsblok

GoSub Etiket

Exit Sub/Function

Etiket:

sætningsblok

Return

End Sub/Function

Sætningen GoSub kalder en lokal subrutine, der er vist med en etiket indenfor en subrutine eller en funktion. Navnet på etiketten skal ende med et kolon (":").

Advarselsikon

Hvis programmet møder en Return-sætning, der ikke er indledt med GoSub, returnerer LibreOffice Basic en fejlmeddelelse. Brug Exit Sub eller Exit Function for at sikre, at programmet forlader en Sub eller en Function, før det når næste Return-sætning.

Følgende eksempel demonstrerer brugen af GoSub og Return. Ved at udføre en programsektion to gange beregner programmet kvadratroden af to tal, som er indtastet af brugeren.

Eksempel:

Sub ExampleGoSub

Dim iInputa As Single

Dim iInputb As Single

Dim iInputc As Single

iInputa = Int(InputBox$("Indtast det første tal: ","Talindtastning"))

iInputb = Int(InputBox$("Indtast det andet tal: ","Talindtastning"))

iInputc=iInputa

GoSub SquareRoot

Print "Kvadratroden af";iInputa;" er";iInputc

iInputc=iInputb

GoSub SquareRoot

Print "Kvadratroden af";iInputb;" er";iInputc

Exit Sub

SquareRoot:

iInputc=sqr(iInputc)

Return