For...Next-udtryk

Gentager sætningerne mellem For...Next blokken et angivet antal gange.

Syntaks:

For counter=start to end [Step step]

sætningsblok

[Exit For]

sætningsblok

Next [counter]

Variable:

Counter: Løkketæller der først bliver tilskrevet værdien til højre for lighedstegnet (start). Kun numeriske variable er gyldige. Løkketælleren forøges eller formindskes ifølge variablen Step indtil End nås.

Start: Numerisk variabel som definerer startværdien i begyndelsen af løkken.

End: Numerisk variabel som definerer den sidste værdi i slutningen af løkken.

Step: Sætter værdien med hvilken løkkens tæller skal forøges eller formindskes. Hvis Step ikke bliver angivet, vil løkketælleren stige med 1. I dette tilfælde, skal End være større end Start. Hvis du vil formindske tælleren, skal End være mindre end Start, og Step skal tildeles en negativ værdi.

Løkken For...Next gentager alle sætningerne i løkken antallet af gange, som bliver angivet af parametrene.

Efterhånden som tællervariablen falder, kontrollerer LibreOffice Basic om slutværdien er nået. Så snart tælleren passerer slutværdien, slutter løkken automatisk.

Det er muligt at indlejre For...Next sætninger. Hvis du ikke angiver en variabel efter sætningen Next, henviser Next automatisk til den seneste For sætning.

Hvis du angiver et trin på 0, vil sætningerne mellem For og Next blive gentaget fortløbende.

Når tællervariablen tælles ned, vil LibreOffice BASIC kontrollere for over- eller underløb. Løkken slutter når tællervariablen overskrider End (positiv værdi af Step) eller er mindre end End (negativ værdi af Step).

Brug sætningen Exit For for at forlade løkken ubetinget. Denne sætning skal være indenfor en For...Next løkke. Brug sætningen If...Then for at teste afslutningsbetingelsen på følgende måde:

For...

sætninger

If condition = True Then Exit For

sætninger

Next

Bemærk: I indlejrede For...Next løkker, hvis du afslutter en løkke ubetinget med Exit For, bliver kun en løkke afsluttet.

Eksempel

Det følgende eksempel bruger to indlejrede løkker til at sortere et strengarray med 10 elementer ( sEntry() ), som først bliver udfyldt med forskelligt indhold:

Sub ExampleSort

Dim sEntry(9) As String

Dim iCount As Integer

Dim iCount2 As Integer

Dim sTemp As String

sEntry(0) = "Jerry"

sEntry(1) = "Patty"

sEntry(2) = "Kurt"

sEntry(3) = "Thomas"

sEntry(4) = "Michael"

sEntry(5) = "David"

sEntry(6) = "Cathy"

sEntry(7) = "Susie"

sEntry(8) = "Edward"

sEntry(9) = "Christine"

For iCount = 0 To 9

For iCount2 = iCount + 1 To 9

If sEntry(iCount) > sEntry(iCount2) Then

sTemp = sEntry(iCount)

sEntry(iCount) = sEntry(iCount2)

sEntry(iCount2) = sTemp

End If

Next iCount2

Next iCount

For iCount = 0 To 9

Print sEntry(iCount)

Next iCount