Styring af programudførelse

De følgende sætninger kontrollerer udførelsen af et program.

Et program kører generelt fra den første linje kode for til den sidste linje af kode. Du kan også udføre bestemte procedurer indenfor programmet ifølge specifikke betingelser, eller gentage en sektion af programmet indenfor en sub-procedure eller funktion. Du kan bruge løkker til at gentage dele af et program så mange gange som nødvendigt, eller indtil en bestemt betingelse er opfyldt. Disse typer af kontrolelementsætninger er klassificerede som betingelses-, løkke-, eller hopsætninger.

Betingelsessætninger

De følgende sætninger er baseret på betingelser.

Løkker

De følgende sætninger udfører løkker.

Spring

De følgende sætninger udfører spring

Flere sætninger

Sætninger, som ikke tilhører nogen anden kategori, bliver beskrevet her.