Print-udtryk

Udskriver de angivne strenge eller numeriske udtryk til en dialog eller en fil.

Syntaks:

Print [#FileName,] Expression1[{;|,} [Spc(Number As Integer);] [Tab(pos As Integer);] [Expression2[...]]

Parameter:

FileName: Ethvert numerisk udtryk, som indeholder det filnummer, der blev sat med Open-sætningen for den pågældende fil.

Expression: Hvilket som helst numerisk- eller strengudtryk, som skal udskrives. Flere udtryk kan adskilles af et semikolon. Hvis de er adskilte med et komma, vil udtrykkene blive indrykket til næste tabulatorstop. Tabulatorene kan ikke tilpasses.

Number: Antal mellemrum, som skal indsættes af funktionen Spc.

Pos: Mellemrum indsættes indtil den angivne position.

Hvis et semikolon eller komma vises efter sidste udtryk, som skal udskrives, vil LibreOffice Basic gemme teksten i en intern buffer og fortsætte programudførslen uden udskrivning. Når en anden print-sætning uden et semikolon eller komma til sidst bliver mødt, vil al tekst, som skal udskrives, blive udskrevet på en gang.

Positive numeriske udtryk vil blive udskrevet med et foranstillet mellemrum. Negative udtryk vil blive udskrevet med et foranstillet minustegn. Hvis et bestemt område bliver overskredet for kommatalværdier, vil det tilsvarende numeriske udtryk blive udskrevet med eksponentiel notation.

Hvis udtrykket, der skal udskrives, overskrider en bestemt længde, vil visningen automatisk ombryde til næste linje.

Noteikon

Du kan indsætte Tab-funktionen, omgivet af semikoloner, mellem argumenter for at indrykke uddataene til en specifik position, eller du kan bruge funktionen Spc for at indsætte et angivet antal mellemrum.