Funcions del LibreOffice Writer

El LibreOffice Writer us permet dissenyar i produir documents de text que poden incloure gràfics, taules o diagrames. Podeu desar els documents en una gran varietat de formats, incloent-hi el format estandarditzat OpenDocument (ODF), el .doc del Microsoft Word o l'HTML. També podeu exportar fàcilment el document al format de document portàtil (PDF).

Escriptura

El LibreOffice Writer us permet crear documents bàsics, com ara memòries, faxos, cartes i currículums, així com combinar documents, o bé documents llargs i complexos o amb múltiples parts, completats amb bibliografies, taules de referència i índexs.

L'LibreOffice Writer també inclou funcions molt pràctiques com ara un verificador ortogràfic, un tesaurus, correcció automàtica i partició de mots, així com una gran varietat de plantilles per a la majoria de les necessitats. També podeu utilitzar els auxiliars per crear les vostres pròpies plantilles.

Disseny i estructura

El LibreOffice ofereix un ventall ampli d'opcions per a dissenyar documents. Utilitzeu la finestra d'estils per a crear, assignar i modificar estils de paràgraf, caràcters individuals, marcs i pàgines. A més, el Navegador us ajuda a moure-us ràpidament pels documents, us permet visualitzar el document en una visualització d'esquema i fa un seguiment dels objectes que heu inserit en el document.

També podeu crear diversos índexs i taules en els documents de text. Podeu definir l'estructura i l'aparença dels índexs i de les taules d'acord amb les vostres necessitats. Els enllaços i les adreces d'interès operatius us permeten saltar directament a l'element corresponent dins del text.

Autoedició amb el LibreOffice Writer

El LibreOffice Writer conté moltes eines d'autoedició i de dibuix que us ajudaran a crear documents de tall professional, com ara fullets, butlletins d'informació i invitacions. Podeu formatar els documents mitjançant la disposició de múltiples columnes, marcs de text, gràfics, taules i altres objectes.

Càlculs

Els documents de text del LibreOffice tenen integrada una funció de càlcul que us ajuda a realitzar càlculs complexos o enllaços lògics. Us resultarà molt fàcil crear una taula en un document de text per tal de fer càlculs.

Creació de dibuixos

L'eina de dibuix del LibreOffice Writer us permet crear dibuixos, gràfics, signes i altres tipus de dibuixos directament en els documents de text.

Inserció de gràfics

Podeu inserir imatges amb formats diferents dins d'un document de text, incloent-hi gràfics amb format JPG o GIF. A més, la Galeria proporciona una col·lecció de gràfics predissenyats, i la Galeria Fontwork crea efectes impressionants sobre els tipus de lletra.

Interfície d'aplicació flexible

La interfície de l'aplicació s'ha dissenyat de manera que la pugueu configurar d'acord amb les vostres preferències; podeu personalitzar les icones i els menús, entre d'altres. Podeu posicionar diverses finestres de l'aplicació, com ara la finestra d'estils o del Navegador, en qualsevol part de la pantalla. També podeu acoblar finestres al cantó de l'àrea de treball.

Arrossega i deixa anar

La funció arrossega i deixa anar us permet treballar amb documents de text al LibreOffice de manera ràpida i efectiva. Per exemple, podeu arrossegar i deixar anar objectes (com ara gràfics de la galeria) d'un lloc a un altre dins del mateix document, o entre documents del LibreOffice oberts.

Funcions d'ajuda

Podeu utilitzar el sistema d'ajuda com a referència completa per a les aplicacions del LibreOffice, que inclou instruccions per dur a terme tasques simples i complexes.