Creació i aplicació d'estils de pàgina

El LibreOffice utilitza estils de pàgina per especificar el format de la pàgina, incloses l'orientació de la pàgina, el fons, els marges, les capçaleres, els peus i les columnes de text. Per canviar el format d'una pàgina individual d'un document, heu de crear i aplicar un estil de pàgina personalitzat a la pàgina.

Canviar l'orientació de la pàgina

Canviar el fons de la pàgina

Per definir un estil de pàgina nou

1. Choose View - Styles.

2. Feu clic a la icona Estils de pàgina.

3. A la llista d'estils de pàgina, feu clic amb el botó dret a un element i trieu Nou.

4. Introduïu un nom en el quadre Nom de la pestanya Organitzador.

5. Realitzeu una de les accions següents:

1. Utilitzeu les pestanyes del diàleg per definir les opcions de format per a l'estil de pàgina i a continuació feu clic a D'acord.

Per aplicar un estil de pàgina

1. Feu clic a la pàgina on voleu aplicar l'estil de pàgina.

2. Choose View - Styles, and then click the Page Style icon.

3. Feu doble clic a un nom de la llista.

Per aplicar un estil de pàgina a una pàgina nova

1. Feu clic a la posició del document on voleu que s'iniciï la pàgina nova.

2. Trieu Insereix - Salt manual.

3. Seleccioneu Salt de pàgina.

4. Al quadre Estil, seleccioneu l'estil de pàgina que vulgueu aplicar a la pàgina que segueix el salt manual.

5. Feu clic a D'acord.

Números de pàgina

Quant a les capçaleres i els peus

Creació d'un estil de pàgina basat en la pàgina actual

Inserció del nom i del número de capítol en una capçalera o en un peu

Formatació de capçaleres i peus

Canviar la plantilla per defecte