Vores definides per l'usuari en documents de text

Podeu aplicar diferents tipus de vora a les cel·les seleccionades en una taula del Writer o en una taula sencera. Altres objectes inclosos en els documents de text també poden tenir vores definides per l'usuari; per exemple, podeu assignar vores als estils de pàgina, als marcs i a imatges i diagrames inserits.

1. Seleccioneu una cel·la o un bloc de cel·les en una taula del Writer.

2. Choose Table - Properties.

3. En el diàleg, feu clic a la pestanya Vores.

4. Trieu les opcions de vora que vulgueu aplicar i feu clic a D'acord.

Podeu utilitzar les opcions de l'àrea Arranjament de línies per aplicar estils de vora múltiples.

Selecció de cel·les

Segons les cel·les seleccionades, l'àrea tindrà un aspecte diferent.

Selecció

Àrea d'arranjament de línies

Una cel·la seleccionada en una taula que disposi de més d'una cel·la, o el cursor en una taula que no tingui cap cel·la seleccionada

vora d'una sola cel·la

Una taula d'una sola cel·la en què la cel·la està seleccionada

vora d'una sola cel·la seleccionada

Cel·les d'una columna seleccionada

vora seleccionada per a la columna

Cel·les d'una fila seleccionada

vora seleccionada de la fila

Una taula sencera de 2x2 o més cel·les seleccionada

vora seleccionada del bloc

Configuració per defecte

Feu clic a una de les icones Per defecte per definir o tornar a definir vores múltiples.

Exemples

Seleccioneu un bloc de 8x8 cel·les i trieu Format - Cel·les - Vores.

icones per defecte per a les vores

Proveu la resta d'icones per comprovar les línies que defineixen o suprimeixen.

Paràmetres definits per l'usuari

Podeu fer clic a l'àrea Definit per l'usuari per definir o suprimir línies individuals. La previsualització mostra les línies en tres estats diferents.

Feu clic repetidament a un extrem o una cantonada per commutar els tres estats possibles.

Tipus de línia

Imatge

Significat

Una línia negra

línia sòlida per a la vora

Una línia negra defineix la línia corresponent de les cel·les seleccionades. La línia tindrà un aspecte puntejat si trieu l'estil de línia de 0,05 pt. Si seleccioneu un estil de línia doble, es mostraran línies dobles.

Una línia grisa

línia grisa per a la vora

Es mostra una línia grisa quan la línia corresponent de les cel·les seleccionades no es canviarà. No es definirà ni se suprimirà cap línia en aquesta posició.

Una línia blanca

línia blanca per a la vora

Es mostra una línia blanca quan la línia corresponent de les cel·les seleccionades s'ha de suprimir.

Exemples

1. Select a single cell in a Writer table, then choose Table - Properties - Borders.

2. Seleccioneu un estil de línia gruixuda.

3. Per definir una vora inferior, feu clic a l'extrem inferior repetidament fins que es mostri una línia gruixuda.

definició d'una vora inferior gruixuda

Icona de nota

Totes les cel·les de les taules del Writer tenen com a mínim una línia esquerra i una línia inferior. Per defecte, la majoria de cel·les del perímetre de la taula tenen més línies aplicades.

Icona d'avís

Totes les línies que es mostrin en color blanc a la previsualització se suprimiran de la cel·la.

Definició de vores per a caràcters

Definició de vores per a pàgines

Definició de vores de paràgrafs