Text automàtic

Crea, edita o insereix text automàtic. Podeu emmagatzemar text formatat, text amb gràfics, taules i camps com a text automàtic. Per a inserir-lo ràpidament, escriviu la drecera per al text automàtic en el document i premeu F3.

Icona de consell

Podeu fer clic a la fletxa del costat de la icona Text automàtic a la barra Insereix i triar el text automàtic que voleu inserir.

Per a accedir a aquesta ordre...

Trieu Eines - Text automàtic

+F3

A la barra d'eines Insereix, feu clic a

Icona

Text automàtic

Utilització del text automàtic

Text automàtic

Al diàleg Text automàtic es llisten les entrades i les categories de text automàtic.

Mostra la resta del nom com a suggeriment durant l'entrada

Mostra un suggeriment per completar una paraula com a indicador d'ajuda quan heu escrit les tres primeres lletres d'una paraula que coincideix amb una entrada de Text automàtic. Per acceptar un suggeriment, premeu Retorn. Si més d'una entrada de Text automàtic coincideix amb les lletres que heu escrit, premeu Ctrl+Tabulador per avançar entre les entrades. Per exemple, per inserir text fictici, escriviu "Fic", i premeu Retorn.

To display the list in reverse order, press +Shift+Tab.

Nom

Llista el nom de l'entrada de text automàtic seleccionada. Si heu seleccionat text en el document, escriviu el nom de la nova entrada de text, feu clic al botó Text automàtic i, a continuació, trieu Nou.

Drecera

Mostra la drecera per a l'entrada de text automàtic seleccionada. Si esteu creant una entrada de text automàtic nova, escriviu la drecera que voleu utilitzar per a l'entrada.

Quadre de llista

Llista les categories de text automàtic. Per a visualitzar les entrades de text automàtic d'una categoria, feu doble clic a la categoria o feu clic al signe més (+) davant de la categoria. Per a inserir una entrada de text automàtic en el document actual, seleccioneu l'entrada de la llista i, a continuació, feu clic a Insereix.

Icona de consell

Podeu arrossegar i deixar anar entrades de text automàtic d'una categoria a una altra.

Insereix

Insereix el text automàtic seleccionat en el document actual.

Icona de nota

Si inseriu una entrada de text automàtic sense formatar dins d'un paràgraf, l'entrada es formatarà amb l'estil de paràgraf actual.

Tanca

Tanca el diàleg i desa tots els canvis.

Text automàtic

Feu clic per visualitzar ordres de text automàtic addicionals, per exemple, per crear una entrada de text automàtic nova a partir del text seleccionat en el document actual.

Nou

Crea una nova entrada de text automàtic a partir de la selecció del document actual. Aquesta entrada s'afegeix a la categoria de text automàtic seleccionada. Primer heu d'introduir un nom per veure aquesta ordre.

Nou (només text)

Crea una nova entrada de text automàtic només a partir de la selecció del document actual. No s'hi inclouen gràfics, taules i altres objectes. Primer heu d'introduir un nom per veure aquesta ordre.

Copia

Copia el text automàtic seleccionat al porta-retalls.

Reemplaça

Reemplaça els continguts de l'entrada de text automàtic seleccionada amb la selecció que heu fet en el document actual.

Canvia el nom

Obre el diàleg Canvia el nom del text automàtic, on podeu canviar el nom de l'entrada de text automàtic seleccionada.

Suprimeix

Suprimeix l'element o els elements seleccionats després d'una confirmació.

Edita

Obre l'entrada de text automàtic seleccionada per editar-la en un altre document. Feu els canvis que desitgeu, trieu Fitxer ▸ Desa el text automàtic i, a continuació, trieu Fitxer ▸ Tanca.

Macro

Obre el diàleg Assigna la macro, on podeu adjuntar una macro a l'entrada de text automàtic seleccionada.

També podeu utilitzar les macros que estan enllaçades a algunes de les entrades de text automàtic proporcionades amb les entrades de text automàtic que heu creat. Les entrades de text automàtic s'han de crear amb l'opció "només text". Per exemple, inseriu la cadena <field:company> en una entrada de text automàtic i el LibreOffice reemplaçarà la cadena amb els continguts corresponents del camp de la base de dades.

Importa

Obre un diàleg en què podeu seleccionar el document o la plantilla del MS Word 97/2000/XP que conté les entrades de text automàtic que voleu importar.

Categories

Afegeix, canvia el nom o suprimeix categories de text automàtic.

Edita les categories

Afegeix, canvia el nom o suprimeix categories de text automàtic.

Categoria

Mostra el nom de la categoria de text automàtic seleccionada. Per canviar el nom de la categoria, escriviu un nom nou i, a continuació, feu clic a Canvia el nom. Per crear una categoria nova, escriviu un nom i feu clic a Nou.

Camí

Mostra el camí actual al directori on s'emmagatzemen els fitxers seleccionats amb categoria de text automàtic. Si esteu creant una categoria de text automàtic, seleccioneu el lloc on voleu emmagatzemar els fitxers de categoria.

Nou

Crea una categoria de text automàtic nova amb el nom que heu introduït al quadre Nom.

Canvia el nom

Canvia el nom de la categoria de text automàtic seleccionada al nom que introduïu en el quadre Nom.

Llista de selecció

Llista les categories de text automàtic existents i els camins corresponents.

Suprimeix

Suprimeix l'element o els elements seleccionats sense confirmació.

Camí

Obre el diàleg Edita els camins, on podeu seleccionar el directori on s'emmagatzemarà el text automàtic.

Per afegir un camí nou a un directori de text automàtic, feu clic al botó Camí en el diàleg Text automàtic.

Desa els enllaços relatius a

Aquí podeu definir com inserirà el LibreOffice els enllaços en el directori de text automàtic.

Sistema de fitxers

Els enllaços a directoris de text automàtic del vostre ordinador són relatius.

Internet

Els enllaços als fitxers a Internet són relatius.