Mostra d'una presentació de diapositives

Hi ha diferents maneres d'iniciar una presentació de diapositives. Quan s'executa una presentació de diapositives, podeu controlar-la prement tecles o fent clic als botons del ratolí.

Per defecte, una presentació de diapositives sempre comença amb la primera diapositiva. Avançareu manualment per les diapositives fins a l'última diapositiva, però podeu canviar aquesta configuració.

Execució d'una presentació de diapositives

Icona de consell

Si voleu que totes les presentacions comencin des de la diapositiva actual en comptes de la primera, trieu - LibreOffice Impress - General i feu clic a Sempre amb la pàgina actual.


Icona de consell

Premeu Esc per avortar la presentació abans que acabi.


Hi ha moltes més tecles disponibles per controlar una presentació de diapositives. També podeu fer clic amb el botó dret del ratolí per obrir un menú contextual amb ordres útils.

Mostra d'una presentació de diapositives automàtica (mode quiosc)

Per canviar automàticament a la diapositiva següent, heu d'assignar a cada diapositiva una transició entre diapositives.

  1. Open the Slide Transition sidebar deck.

  2. A l'àrea Avança diapositiva, feu clic a Automàticament després de i seleccioneu una durada de temps.

  3. Feu clic a Aplica a totes les diapositives.

Icona de consell

Podeu assignar un temps diferent per a cada diapositiva per avançar a la diapositiva següent. La funció Assaja els cronometratges us pot ajudar a aplicar el cronometratge adequat.


Per avançar fins a la primera diapositiva després que s'hagin mostrat totes les diapositives, heu de definir que la presentació de diapositives es repeteixi automàticament.

  1. Trieu Presentació de diapositives - Paràmetres de presentació de diapositives.

  2. A l'àrea Tipus, feu clic a Auto i seleccioneu un temps de pausa entre les presentacions.

Execució d'una presentació de diapositives des d'un fitxer

Podeu iniciar el LibreOffice des d'un indicador d'ordres, seguit del paràmetre -mostra i un nom de fitxer de l'Impress. Per exemple, per iniciar el fitxer nomdelfitxer.odp des de l'indicador d'ordres, introduïu l'ordre següent:

soffice -mostra nomdelfitxer.odp

Això suposa que soffice es troba en el camí del programa del sistema, i que nomdelfitxer.odp està ubicat al directori actual.