Inserció d'espais protegits, de guionets i de separadors condicionals

Espais no separables

Per evitar que dues paraules se separin al final d'una línia, premeu la i la tecla Maj quan teclegeu un espai entre les paraules.

Icona de nota

Al Calc no podeu inserir espais no separables.


Non-breaking hyphen

Un exemple de guió no separable és el nom d'una empresa com ara A-Z. Evidentment, no voleu que A- aparegui al final d'una línia i Z al començament de la línia següent. Per resoldre aquest problema, premeu Maj+Ctrl+signe de menys (-). És a dir,mantingueu premudes les tecles Maj i Ctrl i premeu la tecla de menys.

Replacing hyphens by dashes

Si voleu introduir guions més llargs, a Eines - Opcions de correcció automàtica - Opcions trobareu l'opció Reemplaça els guions. Aquesta opció reemplaça un o dos signes de menys, en determinades condicions, per un guió curt o llarg (vegeu l'Ajuda del LibreOffice).

Per fer més reemplaçaments, consulteu la taula de reemplaçaments a Eines - Opcions de correcció automàtica - Reemplaça. Aquí podeu, entre altres coses, reemplaçar automàticament una drecera per un guió, fins i tot en un altre tipus de lletra.

Guionet opcional

Per a habilitar la partició de mots automàtica quan inseriu guionet opcional dins d'una paraula, premeu les tecles + signe de menys (-). Se separa la paraula en aquesta posició quan és a final de línia, fins i tot quan la partició de mots automàtica per a aquest paràgraf està desactivada.

Caràcters especials

Marca de format