Dibuix de línies al text

Podeu incorporar línies al text amb un color, una amplada, angles i altres atributs personalitzats.

Per definir els atributs i la direcció de la línia, utilitzeu l'objecte de dibuix Línia tal com s'indica tot seguit:

Icona

Icona

1.

A la barra Estàndard, feu clic a la icona Mostra les funcions de dibuix per obrir la barra d'eines Dibuix i feu clic a la icona Línia. La busca del ratolí canvia a un símbol de creu amb una línia al costat.

2.

Al document, feu clic allà on vulgueu que comenci la línia. Manteniu premut el botó del ratolí i arrossegueu fins al punt on vulgueu que acabi la línia. Si també manteniu premuda la tecla de majúscules, només podreu dibuixar línies horitzontals, verticals i diagonals.

Icona

3.

Deixeu anar el botó del ratolí quan la línia tingui la direcció i la longitud que vulgueu. Després podeu dibuixar més línies. Per sortir d'aquesta funció, premeu Esc o feu clic a la icona Selecciona de la barra Dibuix.

4.

Si feu clic a la icona Selecciona, podeu seleccionar totes les línies a la vegada. Per fer-ho, feu clic a cadascuna de les línies mentre manteniu premuda la tecla de majúscules. Aquesta selecció múltiple permet assignar-los un color, una amplada o altres atributs comuns.

1. Create a horizontal line by applying the preset Paragraph Style Horizontal Line. Click into an empty paragraph, and double-click the Horizontal Line Style in the Styles window. If the entry for horizontal lines is not visible in the list of Paragraph Styles, select "All Styles" in the lower listbox.

2. Podeu dibuixar una línia a sobre, a sota o al costat d'un paràgraf en un document de text del Writer si trieu Format - Paràgraf - Vores.

Línies automàtiques al Writer

1. Si inicieu una línia nova en un document de text del Writer amb tres guionets o més i premeu la tecla de retorn, s'eliminen els caràcters i es traça una línia com a vora inferior al paràgraf anterior.

Per crear una línia simple, teclegeu tres o més guionets (-), o ratlles baixes ( _ ), i premeu Retorn. Per crear una línia doble, teclegeu tres o més signes d'igual (=), asteriscos (*), titlles (~) o coixinets (#) i premeu Retorn.

2. Per eliminar una vora que s'ha dibuixat automàticament, trieu Format - Paràgraf - Vores i no seleccioneu cap vora.

3. Per desfer una vora per reemplaçament automàtic, trieu Edita ▸ Desfés.

4. Per inhabilitar les vores automàtiques, trieu Eines - Opcions de correcció automàtica - Opcions i Aplica una vora.

Icona d'avís

Les línies i els altres objectes de dibuix que inseriu al text no es defineixen en HTML i, per tant, no s'exporten directament al format HTML, sinó que s'exporten com a gràfics.

Icona de consell

Quan introduïu una amplada de línia, podeu afegir-hi una unitat de mesura. Si introduïu una amplada de línia zero, es mostra una línia fina amb una amplada d'un píxel al mitjà de sortida.

Format - Paràgraf - Vores

Aplicació d'estils de línia mitjançant la barra d'eines