Geometria

Ajusta la forma de l'objecte 3D seleccionat. Només podeu modificar la forma dels objectes 3D que s'hagen creat a partir de la conversió d'un objecte 2D. Per convertir un objecte 2D en un de 3D, seleccioneu l'objecte, feu-hi clic amb el botó dret i trieu Converteix - En 3D o bé Converteix - En un objecte de gir 3D.

Per a accedir a aquesta ordre...

Obriu el menú contextual de l'objecte 3D, trieu la pestanya Efectes 3D - Geometria

Geometria

Permet definir les propietats de la forma de l'objecte 3D seleccionat.

Vores arrodonides

Introduïu la quantitat per la qual vulgueu arrodonir les cantonades de l'objecte 3D seleccionat.

Profunditat redimensionada

Introduïu una xifra per a ampliar o reduir l'àrea de la part davantera de l'objecte 3D seleccionat.

Angle de gir

Introduïu l'angle en graus per a girar l'objecte de gir 3D seleccionat.

Profunditat

Introduïu la profunditat de l'extrusió per a l'objecte 3D seleccionat. Aquesta opció no és vàlida per a objectes de gir 3D.

Segments

Podeu canviar el nombre de segments que s'utilitzen per dibuixar un objecte de gir 3D.

Horitzontal

Introduïu el nombre de segments horitzontals que s'han d'utilitzar a l'objecte de gir 3D seleccionat.

Vertical

Introduïu el nombre de segments verticals que s'han d'utilitzar a l'objecte de gir 3D seleccionat.

Normals

Us permet modificar l'estil de renderització de la superfície 3D.

Específic de l'objecte

Renderitza la superfície 3D segons la forma de l'objecte. Per exemple, una forma circular es renderitzarà amb una superfície esfèrica.

Icona

Específic de l'objecte

Pla

Renderitza la superfície 3D com a polígons.

Icona

Pla

Esfèric

Renderitza una superfície 3D suau.

Icona

Esfèric

Inverteix normals

Inverts the light source.

Icona

Inverteix normals

Il·luminació en dues bandes

Il·lumina l'objecte des de fora i des de dins. Per utilitzar una font de llum ambiental, feu clic a aquest botó i, a continuació, feu clic al botó Inverteix normals.

Icona

Il·luminació en dues bandes

Pàgina doble

Tanca la forma d'un objecte 3D creat extrudint una línia de forma lliure (Converteix - En 3D).

Icona

Pàgina doble