Dibuix de sectors i segments

La barra El·lipse conté eines per dibuixar el·lipses i cercles. També podeu dibuixar segments i sectors de cercles i d'el·lipses.

Per dibuixar un sector d'un cercle o d'una el·lipse:

1. Obriu la barra El·lipse i feu clic a una de les icones Diagrama de sectors circular o Diagrama de sectors el·líptic Icona. La busca del ratolí es converteix en una creu amb una icona petita d'un sector.

2. Situeu la busca a la vora del cercle que voleu dibuixar i arrossegueu-la fins a crear el cercle.

Icona de consell

Per a crear un cercle arrossegant des del centre, premeu mentre arrossegueu.

3. Deixeu anar el botó del ratolí quan el cercle tingui la mida que voleu. Apareixerà una línia que es correspon amb el radi del cercle.

4. Col·loqueu la busca allà on vulgueu posar el primer límit del sector i feu-hi clic.

Icona de nota

Com que la línia del radi que segueix la busca se cenyeix als límits del cercle, podeu feu clic allà on vulgueu del document.

5. Col·loqueu la busca allà on voleu posar el segon límit del sector i feu-hi clic. Es mostrarà el sector complet.

Per dibuixar un segment d'un cercle o d'una el·lipse, seguiu els mateixos passos descrits per crear un sector basat en un cercle.

Per dibuixar un arc basat en una el·lipse, trieu una de les icones d'arc i seguiu els mateixos passos descrits per crear un sector basat en un cercle.