Opcions

Utilitzeu aquest diàleg per definir algunes opcions disponibles per a tipus específics de diagrames. El contingut del diàleg Opcions variarà segons el tipus de diagrama.

Per a accedir a aquesta ordre...

Trieu la pestanya Format ▸ Formata la selecció ▸ Sèries de dades ▸ Opcions (diagrames)

Alinea la sèrie de dades a:

En aquesta àrea podeu triar entre dos modes de redimensionament dels eixos Y. Només és possible redimensionar els eixos i definir-ne les propietats per separat.

Eix Y primari

Aquesta opció està activada per defecte. Totes les sèries de dades s'alineen a l'eix Y principal.

Eix Y secundari

Canvia el redimensionament de l'eix Y. Aquest eix només és visible si té assignada una sèrie de dades com a mínim i si s'ha activat la visualització de l'eix.

Paràmetres

Definiu els paràmetres per al diagrama de barres en aquesta àrea. Qualsevol canvi que indiqueu s'aplicarà a totes les sèries de dades del diagrama, i no només a les dades seleccionades.

Espaiat

Defineix l'espaiat entre les columnes en percentatge. L'espaiat màxim és del 600%.

Superposa

Defineix els paràmetres necessaris per superposar les sèries de dades. Podeu triar un valor entre -100 i +100%.

Línies de connexió

Per als diagrames de columnes "apilat" i "percentatge" (barra vertical), activeu aquesta casella de selecció per connectar amb línies les capes de columna relacionades.

Mostra les barres l'una al costat de l'altra

Si en un diagrama de barres es mostren dos eixos i hi ha un grup de dades adjuntes al primer eix i un altre grup de dades adjuntes al segon eix, tots dos grups de dades es mostraran de manera independent i se superposaran.

Com a resultat, les barres adjuntes al primer eix Y queden parcialment o totalment amagades per les barres adjuntes al segon eix Y. Per tal d'evitar-ho, habiliteu l'opció Mostra les barres l'una al costat de l'altra. Les barres de sèries de dades diferents es mostren com si només estiguessin adjuntes a un eix.

En sentit horari

Disponible per a diagrames de sectors i diagrames toroïdals. Per defecte, les peces del diagrama de sectors s'ordenen en sentit contrari al de les agulles del rellotge. Activeu la casella de selecció En sentit horari per dibuixar les peces en la direcció contrària.

Angle inicial

Arrossegueu el punt per la superfície del cercle o feu clic a qualsevol posició del cercle per definir l'angle inicial d'un diagrama de sectors o d'un diagrama toroïdal. L'angle inicial és la posició de l'angle matemàtic on es dibuixa la primera peça. El valor de 90 graus dibuixa la primera peça a la posició de les 12 en punt. El valor de 0 graus inicia el dibuix a la posició de les 3 en punt.

Icona de nota

Per als diagrames 3D toroïdals i de sectors creats amb versions anteriors del programari, l'angle inicial és de 0 graus, en lloc de ser de 90 graus. Per als diagrames 2D, tant creats amb versions anteriors com amb la versió actual, l'angle inicial per defecte és de 90 graus.

Icona de nota

Quan canvieu l'angle inicial o la direcció, només les versions actuals del programari mostren els valors canviats. Les versions anteriors del programari mostren el mateix document amb els valors per defecte: sempre en sentit contrari al de les agulles del rellotge i amb un valor inicial de 90 graus (en els diagrames de sectors 2D) o de 0 graus (en els diagrames de sectors 3D).

Graus

Introduïu l'angle inicial entre 0 i 359 graus. També podeu fer clic a les fletxes per canviar el valor mostrat.

Traçat dels valors que falten

De vegades falten valors en una sèrie de dades que es mostra al diagrama. Podeu seleccionar diverses opcions per triar com voleu traçar els valors que falten. Les opcions només estan disponibles per a alguns tipus de diagrama.

Deixa un espai

No es mostrarà cap dada per als valors que faltin. Aquest és el valor per defecte per als diagrames de tipus Columna, Barres, Línia i Xarxa.

Assumeix un zero

Per a cada valor que falti, el valor Y es mostrarà com a zero. Aquest és el valor per defecte per als diagrames de tipus Àrea.

Continua la línia

Per a cada valor que falti, es mostrarà la interpolació a partir dels valors adjacents. Aquest és el valor per defecte per als diagrames de tipus XY.

Inclou els valors de les cel·les ocultes

Activeu aquesta opció per mostrar també els valors de les cel·les actualment amagades que es troben dins de l'interval de cel·les d'origen.