Barra de formatació

La barra de formatació conté ordres bàsiques per aplicar una formatació manual.

Styles

Specifies whether to show or hide the Styles window, which is where you can assign and organize Styles.

Icona

Styles

Nom del tipus de lletra

Permet seleccionar el nom d'un tipus de lletra de la llista o introduir directament un nom d'un tipus de lletra.

Podeu introduir diversos tipus de lletra, separats per punt i coma. El LibreOffice utilitza cada tipus de lletra amb nom en ordre si els tipus de lletra anteriors no estan disponibles.

Icona

Nom del tipus de lletra

Mida de la lletra

Permet triar diferents mides de lletra de la llista, o introduir una mida manualment.

Negreta

Posa el text seleccionat en negreta. Si el cursor es troba en una paraula, es posa tota la paraula en negreta. Si la selecció o la paraula ja està en negreta, s'elimina la formatació.

Icona

Negreta

Cursiva

Posa el text seleccionat en cursiva. Si el cursor es troba en una paraula, es posa en cursiva tota la paraula. Si la selecció o la paraula ja està en cursiva, s'elimina la formatació.

Icona

Cursiva

Subratllat

Subratlla el text seleccionat o n'elimina el subratllat.

Icona

Subratllat

Color del tipus de lletra

Click to apply the current font color to the selected characters. You can also click here, and then drag a selection to change the text color. Click the arrow next to the icon to open the Font color toolbar.

Icona

Color del tipus de lletra

Alinea a l'esquerra

Alinea els continguts de la cel·la a l'esquerra.

Icona

Alineació esquerra

Alinea al centre horitzontalment

Centra horitzontalment els continguts de la cel·la.

Icona

Alinea a la dreta

Alinea els continguts de la cel·la a la dreta.

Icona

Alineació dreta

Justifica

Alinea els continguts a l'esquerra i a la dreta de les vores de la cel·la.

Icona

Justificat

Format del nombre: Moneda

Aplica el format de moneda per defecte a les cel·les seleccionades.

Icona

Format del nombre: Moneda

Format del nombre: Percentatge

Aplica el format de percentatge a les cel·les seleccionades.

Icona

Format del nombre: Percentatge

Format del nombre: Per defecte

Aplica el format de nombre per defecte a les cel·les seleccionades.

Icona

Format del nombre: Estàndard

Format del nombre: Afegeix un lloc decimal

Afegeix un lloc decimal als nombres de les cel·les seleccionades.

Icona

Format del nombre: Afegeix un lloc decimal

Format del nombre: Suprimeix un lloc decimal

Suprimeix un lloc decimal dels nombres a les cel·les seleccionades.

Icona

Format del nombre: Suprimeix un lloc decimal

Redueix el sagnat

Feu clic a la icona Redueix el sagnat per reduir el sagnat esquerre del paràgraf actual o el contingut de la cel·la i posar-lo a la posició anterior per defecte del tabulador.

Icona

Redueix el sagnat

Augmenta el sagnat

Feu clic a la icona Augmenta el sagnat per augmentar el sagnat esquerre del paràgraf actual o el contingut de la cel·la i posar-lo a la posició següent per defecte del tabulador.

Icona

Augmenta el sagnat

Vores

Feu clic a la icona Vores per obrir la barra d'eines Vores, on podeu modificar la vora de l'àrea d'un full o d'un objecte.

Icona

Vores

Color de fons

Feu clic per obrir una barra d'eines on podeu fer clic en un color de fons per a un paràgraf. El color s'aplica al fons del paràgraf actual o dels paràgrafs seleccionats.

Icona

Color de fons

Alinea a la part superior

Alinea els continguts de la cel·la a la vora superior de la cel·la.

Icona

Alineació superior

Alinea al centre verticalment

Centra verticalment els continguts de la cel·la.

Icona

Alineació central vertical

Alinea a la part inferior

Alinea els continguts a la vora <inferior de la cel·la.

Icona

Alineació inferior

Format del nombre: data

Aplica el format de data a les cel·les seleccionades.

Format del nombre: exponencial

Aplica el format exponencial a les cel·les seleccionades.

Icones addicionals

Si s'habilita l'ús del CTL, es visualitzaran dues icones addicionals.

D'esquerra a dreta

Icona d'esquerra a dreta

El text s'introdueix d'esquerra a dreta.

De dreta a esquerra

icona de dreta a esquerra

El text formatat en una llengua amb disposició complexa de text s'introdueix de dreta a esquerra.