Validesa del contingut de les cel·les

Per a cada cel·la podeu definir entrades que siguin vàlides. Les entrades no vàlides per a una cel·la es rebutjaran.

Icona d'avís

La regla de validesa s'activa quan s'introdueix un valor nou. Si ja s'ha introduït un valor no vàlid a la cel·la, o si introduïu un valor a la cel·la amb la funció d'arrossegar i deixar anar o bé copiant i enganxant, la regla de validesa no tindrà efecte.

Icona de nota

Podeu triar Eines - Detectiu en qualsevol moment i triar l'ordre Marca les dades no vàlides per visualitzar les cel·les que contenen valors no vàlids.

Utilització de la validesa del contingut de les cel·les

1. Seleccioneu les cel·les per a les quals voleu definir una regla de validesa nova.

2. Trieu Dades - Validesa.

3. A la pestanya Criteri introduïu les condicions per als valors nous introduïts a les cel·les.

4. Seleccioneu una opció en el camp Permet.

5. Si seleccioneu "Nombres enters", no es permetran valors com ara "12,5". Si trieu "Data" es permetrà que la informació de dates estigui en format local i també en forma de data en sèrie. De manera semblant, la condició "Hora" permet valors horaris com ara "12:00" o números d'hora en sèrie. La "Longitud del text" estableix que es permet que les cel·les continguin només text.

Seleccioneu "Llista" per introduir una llista d'entrades vàlides.

6. Seleccioneu la condició següent a Dades. En funció del que trieu podreu seleccionar opcions addicionals.

Després d'haver determinat les condicions per a la validesa de les cel·les, podeu utilitzar les altres dues pestanyes per crear quadres de missatges:

Per visualitzar el missatge d'error, seleccioneu Mostra un missatge d'error quan s'introdueixen valors no vàlids.

Macro de mostra:

Function ExampleValidity(CellValue as String, TableCell as String)
Dim msg as string
msg = "Invalid value: " & "'" & CellValue & "'"
msg = msg & " in table: " & "'" & TableCell & "'"
MsgBox msg ,16,"Error message"
End Function

Icona de nota

Després de canviar l'acció per a una cel·la a la pestanya Avís d'error i tancar el diàleg fent clic a D'acord, haureu de seleccionar una altra cel·la abans que es produeixi el canvi.