Formatació de nombres com a text

El LibreOffice Calc us permet formatar nombres com a text. Obriu el menú contextual d'una cel·la o un interval de cel·les, trieu Formata les cel·les - Nombres, i després seleccioneu "Text" a la llista Categoria. Qualsevol nombre que s'introdueixi posteriorment a l'interval formatat s'interpretarà com a text. La visualització d'aquests "nombres" es justifica a l'esquerra, igual que qualsevol text.

Si ja heu introduït nombres normals a les cel·les i després heu canviat el format de les cel·les a "Text", els nombres continuaran sent nombres normals, no es convertiran. Només els nombres introduïts més endavant o els que s'editin després es convertiran en nombres de text.

Si decidiu introduir un nombre directament com a text, escriviu primer un apòstrof ('). Per exemple, per als anys als encapçalaments de columna podeu introduir '1999, '2000 i '2001. L'apòstrof no es veurà a la cel·la, només indica que l'entrada s'ha de reconèixer com a text. Això és útil si, per exemple, introduïu un número de telèfon o un codi postal que comença amb un zero (0), perquè els zeros (0) situats al principi de les seqüències de dígits se suprimeixen en els formats numèrics normals.