Protecció de les cel·les en cas de canvis

Al LibreOffice Calc podeu protegir els fulls i el document com si fossin una sola unitat. Podeu triar si les cel·les s'han de protegir contra canvis accidentals, si les fórmules es poden visualitzar des del Calc, i també si les cel·les són visibles o si es poden imprimir.

La protecció es pot establir mitjançant una contrasenya, encara que no és obligatòria. Si heu assignat una contrasenya, la protecció només es podrà eliminar quan s'hagi introduït la contrasenya correcta.

Tingueu en compte que la protecció de les cel·les amb l'atribut Protegit només és efectiva quan protegiu tot el full. Amb l'estat per defecte, cada cel·la té l'atribut Protegit; per tant, haureu d'eliminar l'atribut de manera selectiva per a aquelles cel·les on vulgueu que l'usuari pugui fer canvis. A continuació, protegiu tot el full i deseu el document.

Icona d'avís

Aquestes funcions de protecció només són canvis per evitar accions accidentals i no han estat pensades per oferir una protecció segura. Per exemple, en exportar un full a un altre format de fitxer, un usuari podria ultrapassar les funcions de protecció. Només hi ha una protecció segura: la contrasenya que apliqueu quan deseu un fitxer d'OpenDocument. Un fitxer que s'hagi desat amb una contrasenya només es podrà obrir amb aquesta mateixa contrasenya.


 1. Seleccioneu les cel·les per a les quals vulgueu indicar les opcions de protecció de cel·la.

 2. Trieu Format ▸ Cel·les i feu clic a la pestanya Protecció de cel·les.

 3. Seleccioneu les opcions de protecció que vulgueu. Aquestes opcions només s'aplicaran després d'haver protegit el full des del menú Eines (vegeu més avall).

  Desactiveu la casella de selecció Protegit per permetre a l'usuari canviar les cel·les seleccionades actualment.

  Seleccioneu Protegit per evitar que es produeixin canvis al contingut i al format de les cel·les.

  Seleccioneu Amaga la fórmula per amagar les fórmules i protegir-les contra canvis.

  Seleccioneu Amaga en imprimir per amagar les cel·les protegides en el document imprès. Les cel·les no s'amagaran en pantalla.

 4. Feu clic a D'acord.

 5. Apliqueu les opcions de protecció.

  To protect the cells from being changed / viewed / printed according to your settings in the Format - Cells dialog, choose Tools - Protect Sheet.

  To protect the structure of the document, for example the count, names, and order of the sheets, from being changed, choose Tools - Protect Spreadsheet.

 6. (Opcional) Introduïu una contrasenya.

  Icona d'avís

  Si oblideu la contrasenya no podreu desactivar la protecció. Si només voleu protegir les cel·les contra canvis accidentals, definiu la protecció del full, però no introduïu cap contrasenya.


 7. Feu clic a D'acord.