Put Statement

Escriu un registre d'un fitxer relatiu o d'una seqüència de bytes en un fitxer binari.

Vegeu també: Expressió Get

Sintaxi:

Put [#] FileNumber As Integer, [position], Variable

Paràmetres:

FileNumber: Qualsevol expressió d'enter que defineix el fitxer on voleu escriure.

Posició: Per a fitxers relatius (fitxers d'accés aleatori), el nombre del registre que voleu escriure.

Per als fitxers binaris (accés binari), la posició del byte al fitxer on voleu començar a escriure.

Variable: Nom de la variable que voleu escriure al fitxer.

Nota per a fitxers relatius: Si el contingut d'aquesta variable no coincideix amb la longitud del registre que s'especifica a la clàusula Len de l'expressió Open, l'espai entre el final del registre que s'acaba d'escriure i el registre següent s'omple amb dades existents del fitxer al qual escriviu.

Nota per als fitxers binaris: El contingut de les variables s'escriu en la posició especificada, i la busca del fitxer s'insereix directament després de l'últim byte. No es deixa cap espai entre els registres.

Exemple:

Sub ExampleRandomAccess

Dim iNumber As Integer

Dim sText As Variant ' Ha de ser un tipus de variant

Dim aFile As String

aFile = "c:\data.txt"

iNumber = Freefile

Open aFile For Random As #iNumber Len=32

Seek #iNumber,1 ' Posició per començar a escriure

Put #iNumber,, "Aquesta és la primera línia de text" ' Ompliu la línia amb text

Put #iNumber,, "Aquesta és la segona línia de text"

Put #iNumber,, "Aquesta és la tercera línia de text"

Seek #iNumber,2

Get #iNumber,,sText

Print sText

Close #iNumber

iNumber = Freefile

Open aFile For Random As #iNumber Len=32

Get #iNumber,2,sText

Put #iNumber,,"Això és text nou"

Get #iNumber,1,sText

Get #iNumber,2,sText

Put #iNumber,20,"Aquest és el text del registre 20"

Print Lof(#iNumber)

Close #iNumber