L'editor del Basic

L'editor del Basic ofereix les funcions d'edició estàndard amb les quals esteu familiaritzat quan treballeu en un document de text. Admet les funcions del menú Edita (Retalla, Suprimeix, Enganxa), la possibilitat de seleccionar text amb la tecla Maj, i també funcions de posicionament del cursor (per exemple, moure's de paraula en paraula amb i les tecles de cursor).

Les línies llargues es poden dividir en diverses parts inserint un espai i un caràcter de subratllat _ com els dos últims caràcters d'una línia. Això connecta la línia amb la línia següent en una línia lògica. (Si s'utilitza "Compatible amb opció" al mateix mòdul del Basic, la funció de continuació de línia també és vàlida per a línies de comentaris.)

Si premeu la icona Executa el BASIC a la barra Macros, l'execució del programa s'inicia a la primera línia de l'editor del Basic. El programa executa la primera Sub o Funció i, a continuació, l'execució del programa s'atura. La "Sub Main" no té precedència a l'execució del programa.

Icona de consell

Inseriu el codi del Basic entre les línies Sub Main i End Sub que veureu quan obriu per primer cop l'EID. De forma alternativa, suprimiu totes les línies i, a continuació, introduïu el vostre codi del Basic.

Navegació en un projecte

La llista de biblioteques

Seleccioneu una biblioteca de la llista Biblioteques a l'esquerra de la barra d'eines per carregar la biblioteca a l'editor. Es mostrarà el primer mòdul de la biblioteca seleccionada.

El catàleg d'objectes

Feu clic a la icona Catàleg d'objectes Icona a la barra d'eines Macro per visualitzar el catàleg d'objectes.

El diàleg mostra una llista de tots els objectes existents en una representació jeràrquica. Si feu doble clic en una entrada de la llista, s'obren els objectes subordinats.

Per a mostrar un mòdul determinat en l'Editor o per a posicionar el cursor en una FUNCIÓ o SUBRUTINA seleccionada, feu doble clic en l'entrada corresponent.

Com desar i carregar codi font del Basic

Podeu desar el codi del Basic en un fitxer de text per a desar-lo i importar-lo en altres sistemes de programació.

Icona d'avís

No podeu desar els diàlegs del Basic en un fitxer de text.

Com desar codi font en un fitxer de text

1. Seleccioneu el mòdul que voleu exportar com a text des del catàleg d'objectes.

2. Feu clic a la icona Anomena i desa la font a la barra d'eines Macro.

3. Seleccioneu un nom de fitxer i feu clic a D'acord per a desar el fitxer.

Càrrega de codi font a partir d'un fitxer de text

1. Seleccioneu el mòdul on voleu importar el codi font del catàleg d'objectes.

2. Col·loqueu el cursor on voleu inserir el codi del programa.

3. Feu clic a la icona Insereix text font a la barra d'eines Macro.

4. Seleccioneu el fitxer de text que conté el codi font i feu clic a D'acord.