Funcions del LibreOffice Writer

El LibreOffice Writer vos permet dissenyar i produir documents de text que poden incloure gràfics, taules o diagrames. Podeu guardar els documents en una gran varietat de formats, incloent-hi el format estandarditzat OpenDocument (ODF), el .doc del Microsoft Word o l'HTML. També podeu exportar fàcilment el document al format de document portàtil (PDF).

Escriptura

El LibreOffice Writer vos permet crear documents b√†sics, com ara mem√≤ries, faxos, cartes i curr√≠culums, aix√≠ com combinar documents, o b√© documents llargs i complexos o amb m√ļltiples parts, completats amb bibliografies, taules de refer√®ncia i √≠ndexs.

L'LibreOffice Writer també inclou funcions molt pràctiques com ara un verificador ortogràfic, un tesaurus, correcció automàtica i partició de mots, així com una gran varietat de plantilles per a la majoria de les necessitats. També podeu utilitzar els auxiliars per crear les vostres pròpies plantilles.

Disseny i estructura

LibreOffice offers a wide variety of options to design documents. Use the Styles window to create, assign and modify styles for paragraphs, individual characters, frames and pages. In addition, the Navigator helps you to quickly move around inside your documents, lets you look at your document in an outline view, and keeps track of the objects that you have inserted into your document.

També podeu crear diversos índexs i taules en els documents de text. Podeu definir l'estructura i l'aparença dels índexs i de les taules d'acord amb les vostres necessitats. Els enllaços i les adreces d'interés operatius vos permeten saltar directament a l'element corresponent dins del text.

Autoedició amb el LibreOffice Writer

El LibreOffice Writer cont√© moltes eines d'autoedici√≥ i de dibuix que vos ajudaran a crear documents de tall professional, com ara fullets, butlletins d'informaci√≥ i invitacions. Podeu formatar els documents mitjan√ßant la disposici√≥ de m√ļltiples columnes, marcs de text, gr√†fics, taules i altres objectes.

Càlculs

Els documents de text del LibreOffice tenen integrada una funció de càlcul que vos ajuda a realitzar càlculs complexos o enllaços lògics. Vos resultarà molt fàcil crear una taula en un document de text per tal de fer càlculs.

Creació de dibuixos

L'eina de dibuix del LibreOffice Writer vos permet crear dibuixos, gràfics, signes i altres tipus de dibuixos directament en els documents de text.

Inserció de gràfics

Podeu inserir imatges amb formats diferents dins d'un document de text, incloent-hi gràfics amb format JPG o GIF. A més, la Galeria proporciona una col·lecció de gràfics predissenyats, i la Galeria Fontwork crea efectes impressionants sobre els tipus de lletra.

Interfície d'aplicació flexible

The program interface is designed so that you can configure it according to your preferences, including customizing icons and menus. You can position various program windows, such as the Styles window or the Navigator as floating windows anywhere on the screen. You can also dock some windows to the edge of the workspace.

Arrossega i deixa anar

La funció arrossega i deixa anar vos permet treballar amb documents de text al LibreOffice de manera ràpida i efectiva. Per exemple, podeu arrossegar i deixar anar objectes (com ara gràfics de la galeria) d'un lloc a un altre dins del mateix document, o entre documents del LibreOffice oberts.

Funcions d'ajuda

Podeu utilitzar el sistema d'ajuda com a referència completa per a les aplicacions del LibreOffice, que inclou instruccions per dur a terme tasques simples i complexes.