Barra Objecte de text

Conté ordes de formatació per a text que està contingut en un objecte de dibuix. La barra Objecte de text apareix quan feu doble clic en un objecte de dibuix.

Nom del tipus de lletra

Permet seleccionar el nom d'un tipus de lletra de la llista o introduir directament un nom d'un tipus de lletra.

Podeu introduir diversos tipus de lletra, separats per punt i coma. El LibreOffice utilitza cada tipus de lletra amb nom en orde si els tipus de lletra anteriors no estan disponibles.

Icona

Nom del tipus de lletra

Mida de la lletra

Permet triar diferents mides de lletra de la llista, o introduir una mida manualment.

Negreta

Posa el text seleccionat en negreta. Si el cursor es troba en una paraula, es posa tota la paraula en negreta. Si la selecció o la paraula ja està en negreta, s'elimina la formatació.

Icona

Negreta

Cursiva

Posa el text seleccionat en cursiva. Si el cursor es troba en una paraula, es posa en cursiva tota la paraula. Si la selecció o la paraula ja està en cursiva, s'elimina la formatació.

Icona

Cursiva

Subratllat

Subratlla el text seleccionat o n'elimina el subratllat.

Icona

Subratllat

Superíndex

Redueix la mida de tipus de lletra del text seleccionat i col·loca el text a sobre de la línia de base.

Icona

Superíndex

Subíndex

Redueix la mida de tipus de lletra del text seleccionat i col·loca el text a sota de la línia de base.

Icona

Subíndex

Esquerra

Alinea els paràgrafs seleccionats amb el marge esquerre.

Icona

Alineació esquerra

Centrada

Centra els paràgrafs seleccionats a la pàgina.

Icona

Dreta

Alinea els paràgrafs seleccionats amb el marge dret.

Icona

Alineació dreta

Justificada

Alinea els paràgrafs seleccionats amb els marges de pàgina esquerre i dret. Podeu indicar les opcions d'alineació per a l'última línia d'un paràgraf; per fer-ho, trieu Format - Paràgraf - Alineació.

Icona

Justificat

Compatibilitat amb les llengües asiàtiques

Només es pot accedir a estes ordes després d'habilitar la compatibilitat amb llengües asiàtiques a - Configuració de la llengua - Llengües.

D'esquerra a dreta

Specifies the horizontal direction of the text.

Icona

Direcció del text d'esquerra a dreta

Direcció del text de dalt a baix

Specifies the vertical direction of the text.

Icona

Direcció del text de dalt a baix

Selecciona-ho tot

Selects the entire content of the current file, frame, or text object.

Icona

Selecciona-ho tot

Caràcter

Modifica el tipus de lletra i la formatació de tipus de lletra dels caràcters seleccionats.

Icona

Caràcter

Paràgraf

Ací podeu definir els sagnats, l'espaiat, l'alineació i l'interlineat per al paràgraf que està seleccionat actualment.

Icona

Paràgraf