Barra d'estat

La barra d'estat conté informació sobre el document actual i diversos botons amb funcions especials.

Número de pàgina

El número de la pàgina actual es mostra en este camp de la barra d'estat. Si feu doble clic s'obri el Navegador, amb el qual podeu navegar pel document. Un clic amb el botó dret del ratolí mostra totes les adreces d'interés del document. Feu clic a una adreça d'interés per situar el cursor a la ubicació d'esta adreça.

Estil de la pàgina actual

Mostra l'estil de la pàgina actual. Feu doble clic per editar l'estil, o feu clic amb el botó dret del ratolí per seleccionar un altre estil.

Llengua

Mostra la llengua del text seleccionat.
Feu-hi clic per obrir un menú des del qual podeu triar una altra llengua per al text seleccionat o per al paràgraf actual.
Trieu l'opció Cap per excloure este text de la verificació ortogràfica i de la partició de mots.
Trieu Reinicialitza a la llengua per defecte per tornar a aplicar la llengua per defecte a la selecció o al paràgraf.
Trieu l'opció Més per obrir un diàleg amb més opcions.

Mode d'inserció

Displays the current insert mode. You can toggle between INSRT = insert and OVER = overwrite.

Mode de selecció

Ací podeu canviar entre diferents modes de selecció.

Modificació del document

Si encara no s'han guardat els canvis al document, es mostra un "*" en este camp a la barra d'estat. Això també s'aplica als documents nous que encara no s'han guardat.

Signatura digital

Vegeu també Signatures digitals.

Visualització combinada

Mostra informació actual sobre el document actiu.

Escala i format de la visualització

Hi ha tres controls a la barra d'estat del Writer que vos permeten canviar l'escala i el format de la visualització dels documents de text.

Les icones Format de la visualització mostren, d'esquerra a dreta: mode d'una sola columna; mode de visualització amb les pàgines una al costat de l'altra; mode de llibre amb dues pàgines, com un llibre obert.

Arrossegueu el botó d'escala cap a l'esquerra per mostrar més pàgines; arrossegueu-lo cap a la dreta per ampliar una pàgina i mostrar una àrea més petita d'esta.

Escala

Indica el factor d'escala de la visualització actual de la pàgina.