Barra de formatació

La barra de formatació conté diverses funcions de formatació de text.

Styles

Specifies whether to show or hide the Styles window, which is where you can assign and organize Styles.

Icona

Styles

Set Paragraph Style

Assigns a style to the current paragraph, selected paragraphs, or to a selected object.

Set Paragraph Style

Set Paragraph Style

Nom del tipus de lletra

Permet seleccionar el nom d'un tipus de lletra de la llista o introduir directament un nom d'un tipus de lletra.

Podeu introduir diversos tipus de lletra, separats per punt i coma. El LibreOffice utilitza cada tipus de lletra amb nom en orde si els tipus de lletra anteriors no estan disponibles.

Icona

Nom del tipus de lletra

Mida de la lletra

Permet triar diferents mides de lletra de la llista, o introduir una mida manualment.

Negreta

Posa el text seleccionat en negreta. Si el cursor es troba en una paraula, es posa tota la paraula en negreta. Si la selecció o la paraula ja està en negreta, s'elimina la formatació.

Icona

Negreta

Cursiva

Posa el text seleccionat en cursiva. Si el cursor es troba en una paraula, es posa en cursiva tota la paraula. Si la selecció o la paraula ja està en cursiva, s'elimina la formatació.

Icona

Cursiva

Subratllat

Subratlla el text seleccionat o n'elimina el subratllat.

Icona

Subratllat

Esquerra

Alinea els paràgrafs seleccionats amb el marge esquerre.

Icona

Alineació esquerra

Centrada

Centra els paràgrafs seleccionats a la pàgina.

Icona

Dreta

Alinea els paràgrafs seleccionats amb el marge dret.

Icona

Alineació dreta

Justificada

Alinea els paràgrafs seleccionats amb els marges de pàgina esquerre i dret. Podeu indicar les opcions d'alineació per a l'última línia d'un paràgraf; per fer-ho, trieu Format - Paràgraf - Alineació.

Icona

Justificat

Numeració activada/desactivada

Afig o suprimeix la numeració dels paràgrafs seleccionats. Per definir el format de la numeració, trieu Format - Pics i numeració. Per veure la barra de Pics i numeració, trieu Visualitza - Barres d'eines - Pics i numeració.

Icona

Numeració activada/desactivada

Pics activats/desactivats

Assigna pics als paràgrafs seleccionats, o els elimina dels paràgrafs amb pics.

Icona

Pics activats/desactivats

Redueix el sagnat

Feu clic a la icona Redueix el sagnat per reduir el sagnat esquerre del paràgraf actual o el contingut de la cel·la i posar-lo a la posició anterior per defecte del tabulador.

Icona

Redueix el sagnat

Augmenta el sagnat

Feu clic a la icona Augmenta el sagnat per augmentar el sagnat esquerre del paràgraf actual o el contingut de la cel·la i posar-lo a la posició següent per defecte del tabulador.

Icona

Augmenta el sagnat

Color del tipus de lletra

Click to apply the current font color to the selected characters. You can also click here, and then drag a selection to change the text color. Click the arrow next to the icon to open the Font color toolbar.

Icona

Color del tipus de lletra

Realçament

Aplica el color realçat actual al fons d'una selecció de text. Si no se selecciona cap text, feu clic a la icona Realçament, seleccioneu el text que voleu realçar i tot seguit feu clic novament a la icona Realçament. Per canviar el color realçat, feu clic a la fletxa que apareix al costat de la icona Realçament, i tot seguit feu clic al color que voleu.

Icona

Highlight Color

Color de fons

Feu clic per obrir una barra d'eines on podeu fer clic en un color de fons per a un paràgraf. El color s'aplica al fons del paràgraf actual o dels paràgrafs seleccionats.

Icona

Color de fons

Icones addicionals

Augmenta la lletra

Augmenta la mida de la lletra del text seleccionat.

Redueix la lletra

Redueix la mida de la lletra del text seleccionat.

Si la compatibilitat amb CTL està habilitada, es mostren dues icones addicionals.

D'esquerra a dreta

icona d'esquerra a dreta

El text s'introdueix d'esquerra a dreta.

De dreta a esquerra

icona de dreta a esquerra

El text formatat en un llenguatge de format de text complex s'introdueix de dreta a esquerra.