Partició de mots

Per defecte, el LibreOffice mou les paraules que no caben en una línia a la línia següent. Si ho voleu, podeu utilitzar la partició de mots automàtica o manual per evitar este comportament:

Partició de mots automàtica

La partició de mots automàtica insereix guionets en un paràgraf quan és necessari. Esta opció només està disponible per a estils de paràgraf i paràgrafs individuals.

Per aplicar la partició de mots automàtica a un paràgraf

1. Feu clic amb el botó dret a un paràgraf i trieu Paràgraf.

2. Feu clic a la pestanya Flux del text.

3. A l'àrea Partició de mots, activeu la casella de selecció Automàtica.

4. Feu clic a D'acord.

Per aplicar la partició de mots automàtica a diversos paràgrafs

Si voleu aplicar la partició de mots automàtica a més d'un paràgraf, utilitzeu un estil de paràgraf.

Per exemple, activeu l'opció de partició de mots automàtica per a l'estil de paràgraf "Per defecte", i a continuació apliqueu este estil als paràgrafs als quals vulgueu aplicar la partició de mots.

1. Choose View - Styles, and then click the Paragraph Styles icon.

2. Feu clic amb el botó dret a l'estil de paràgraf al qual vulgueu aplicar la partició de mots i trieu Modifica.

3. Feu clic a la pestanya Flux del text.

4. Activeu la casella de selecció Automàtica de l'àrea Partició de mots.

5. Feu clic a D'acord.

6. Apliqueu l'estil als paràgrafs als quals vulgueu aplicar la partició de mots.

Partició de mots manual

Podeu inserir un guionet en qualsevol posició d'una línia, o bé permetre al LibreOffice que cerque els mots que considera que necessiten guionet i vos oferisca un suggeriment.

Per aplicar la partició de mots a una paraula.

Per inserir ràpidament un guionet, feu clic a la paraula on vulgueu afegir el guionet i premeu +guionet (-).

Si apliqueu la partició de mots manual a una paraula, esta paraula només tindrà el guionet que apliqueu en esta partició manual, i no se li aplicarà cap partició automàtica addicional. Les paraules a les quals apliqueu la partició de mots manual no tindran en compte la configuració indicada a la pestanya Flux del text.

Per aplicar la partició de mots manual a una selecció

1. Seleccioneu el text al qual vulgueu aplicar la partició de mots.

2. Trieu Eines - Llengua - Partició de mots.

Verificació ortogràfica i gramatical

Tesaurus

Canviar la plantilla per defecte

Evita la partició de determinades paraules

Flux del text