Treball amb capes

Els dibuixos del LibreOffice Draw admeten capes.

Selecció d'una capa

Per seleccionar una capa, feu clic a la pestanya de nom de la capa que hi ha a la part inferior de l'espai de treball.

Icona de consell

Per editar les propietats d'una capa, feu doble clic a la pestanya d'una capa.

Amagar capes

1. Seleccioneu una capa i després trieu Format - Capa.

2. A l'àrea Propietats, desactiveu la casella de selecció Visible.

3. Feu clic a D'acord.

A la pestanya de nom de la capa, el text del nom passa a ser de color blau.

Icona de consell

Podeu fer que una capa siga visible o invisible fent clic a la pestanya mentre premeu la tecla Maj.

Mostra de capes amagades

1. Seleccioneu una capa amagada i després trieu Format - Capa.

2. A l'àrea Propietats, activeu la casella de selecció Visible.

3. Feu clic a D'acord.

Bloqueig de capes

1. Seleccioneu una capa i després trieu Format - Capa.

2. A l'àrea Propietats, activeu la casella de selecció Bloquejada.

3. Feu clic a D'acord.

No podeu editar els objectes d'una capa bloquejada.

Desbloqueig de capes

1. Seleccioneu una capa bloquejada i després trieu Format - Capa.

2. A l'àrea Propietats, desactiveu la casella de selecció Bloquejada.

3. Feu clic a D'acord.

Quant a les capes

Inserció de capes

Moviment d'objectes a una capa diferent