Corba

La icona Corba de la barra Dibuix obri la barra d'eines LĂ­nies, des d'on podreu afegir lĂ­nies i formes a la diapositiva actual.

Si manteniu premuda la tecla Maj, el moviment del ratolĂ­ es limita a mĂșltiples de 45 graus. Si manteniu premuda la tecla , el punt nou no estarĂ  connectat amb l'Ășltim. AixĂČ vos permet crear objectes formats per corbes que no es connecten entre si. Si dibuixeu un objecte mĂ©s petit mentre premeu la tecla dins d'un objecte mĂ©s gran que encara no heu tancat, l'objecte petit es resta del gran i, per tant, apareix com un forat dins de l'objecte gran.

Les formes tancades reben automĂ ticament l'emplenament que es mostra al quadre Estil/emplenament de l'Ă rea de la barra LĂ­nia i emplenament.

Corba, plena

Dibuixa una forma tancada i plena basada en una corba de BĂ©zier. Feu clic on vulgueu que comence la corba, arrossegueu, deixeu anar i, a continuaciĂł, moveu la busca fins on vulgueu que acabe la corba i feu clic. Torneu a moure la busca per afegir un segment de lĂ­nia recta a la corba. Feu doble clic per tancar la forma.

Icona

Corba, plena

PolĂ­gon, ple

Dibuixa una forma tancada que consta de segments de línies rectes. Feu clic a la posició on vulgueu començar el polígon i arrossegueu per dibuixar un segment de línia. Torneu a fer clic per definir el final del segment de línia, i continueu fent clic per definir la resta dels segments de línia del polígon. Feu doble clic per acabar de dibuixar el polígon. Per restringir els angles del polígon a 45 graus, manteniu premuda la tecla Maj mentre feu clic.

Icona

PolĂ­gon, ple

Polígon (45°), ple

Dibuixa una forma tancada que consta de segments de línia recta restringits per angles de 45 graus. Feu clic on vulgueu començar el polígon i arrossegueu per dibuixar un segment de línia. Torneu a fer clic per definir el final del segment de línia i continueu fent clic per definir la resta de segments de línia del polígon. Feu doble clic per acabar de dibuixar el polígon. Per dibuixar un polígon que no estiga restringit a un angle de 45 graus, manteniu premuda la tecla Maj quan feu clic.

Icona

Polígon (45°), ple

LĂ­nia de forma lliure, plena

Dibuixa una lĂ­nia de forma lliure a la posiciĂł on l'arrossegueu a la diapositiva. Quan deixeu anar el ratolĂ­, el LibreOffice crea una forma tancada dibuixant un segment de lĂ­nia recta des del punt final fins al punt d'inici de la lĂ­nia. La forma que queda entre les lĂ­nies s'omplirĂ  amb el color de l'Ă rea actual.

Icona

LĂ­nia de forma lliure, plena

Corba

Dibuixa una corba de BĂ©zier suau. Feu clic allĂ  on vulgueu que comence la corba, deixeu anar la busca, moveu la busca allĂ  on vulgueu que la corba acabe i feu clic. Moveu la busca i feu clic de nou per afegir un segment de lĂ­nia recta a la corba. Feu doble clic per acabar de dibuixar la corba. Per crear una forma tancada, feu doble clic al punt d'inici de la corba. L'arc de la corba ve determinat per la distĂ ncia que arrossegueu l'arc.

Icona

Corba

PolĂ­gon

Dibuixa una línia composta d'una sÚrie de segments de línies rectes. Arrossegueu la forma per dibuixar un segment de línia i feu clic per definir el punt final d'este segment. Després arrossegueu per dibuixar un segment de línia nou. Feu doble clic per acabar de dibuixar la línia. Per crear una forma tancada, feu doble clic al punt d'inici de la línia.

Premeu la tecla de majĂșscules mentre dibuixeu un polĂ­gon per col·locar punts nous a 45 graus.

El mode Edita els punts vos permet modificar interactivament els punts individuals del polĂ­gon.

Icona

PolĂ­gon

Polígon (45°)

Dibuixa una lĂ­nia formada per una sĂšrie de segments de lĂ­nia recta, restringits per angles de 45 graus. Arrossegueu per dibuixar un segment de lĂ­nia, feu clic per definir el punt final del segment de lĂ­nia i, a continuaciĂł, arrossegueu per dibuixar un segment de lĂ­nia nou. Feu doble clic per acabar de dibuixar la lĂ­nia. Per crear una forma tancada, manteniu premuda la tecla i feu doble clic.

Icona

Polígon (45°)

LĂ­nia de forma lliure

Dibuixa una forma lliure allĂ  on l'arrossegueu del document actual. Per acabar la lĂ­nia, deixeu anar el botĂł del ratolĂ­. Per dibuixar una forma tancada, deixeu anar el botĂł del ratolĂ­ a prop del punt d'inici de la lĂ­nia.

Icona

LĂ­nia de forma lliure