Creació de filtres XML

Creació d'un filtre XML per al LibreOffice

Quan creeu un filtre XML per al LibreOffice, heu de dissenyar un full d'estil XSLT que permet convertir els formats de fitxers XML d'OpenDocument en els dos sentits.

Icona de consell

Per obtindre més informació sobre el format XML d'OpenDocument, visiteu el lloc web http://xml.openoffice.org/.

Si voleu, podeu incloure una plantilla amb el filtre per aplicar estils del LibreOffice al document XML que importeu.

Creació d'un filtre XML

1. Creeu un full d'estil de conversió XSLT que assigni els elements del format XML extern als elements del format de fitxer XML d'OpenDocument, i a l'inrevés.

2. Creeu una plantilla d'estils del LibreOffice que s'assignaran als elements en el format XML extern quan importeu un fitxer en este format al LibreOffice.

3. Al LibreOffice Writer, creeu un document de text i trieu Eines - Paràmetres del filtre XML.

4. Feu clic a Nou.

5. En el diàleg Filtre XML, feu clic a la pestanya General i definiu-hi les propietats del filtre.

1. A la pestanya Transformació, definiu les propietats de transformació del filtre.

1. Feu clic a D'acord.

Verificació d'un filtre XML

Podeu fer proves bàsiques a un filtre XML personalitzat al LibreOffice.

Icona de nota

Estes proves no modifiquen el document.

1. Creeu o obriu un document de text.

2. Trieu Eines - Paràmetres del filtre XML.

3. A la llista de filtres, seleccioneu el filtre que voleu provar i, tot seguit, feu clic a Verifica els XSLT.

4. Per verificar un filtre d'exportació, feu una de les operacions següents a l'àrea Exporta del diàleg:

1. Per provar un filtre d'importació, feu clic a Navega a l'àrea Importa del diàleg, seleccioneu un document i feu clic a Obri.