Creació d'informes

Un informe és un document de text del Writer que pot mostrar les vostres dades en un orde i una formatació organitzats. Al LibreOffice Base, teniu l'opció de crear un informe manualment amb la funció arrossega i deixa anar a la finestra Constructor d'informes, o de forma semiautomàtica seguint una sèrie de diàlegs a l'Auxiliar d'informes.

La llista següent vos proporciona informació per decidir quin mètode voleu utilitzar per a les vostres dades:

Constructor d'informes

Auxiliar d'informes

Iniciat per l'orde "Crea un informe en vista de disseny".

Iniciat per l'orde "Crea un informe utilitzant l'auxiliar".

Flexibilitat total sobre com utilitzar les capçaleres i els peus d'informe, capçaleres i peus de pàgina, i informes amb múltiples columnes.

Utilitza una plantilla del Writer per generar un document d'informe.

Utilitzeu la funció arrossega i deixa anar per posicionar els camps de registre o altres elements de disseny com ara imatges o línies.

Seleccioneu una de les diferents opcions per organitzar els registres de dades.

Genera una instantània de les dades. Per veure un informe actualitzat, executeu el mateix informe un altre cop per crear un document del Writer amb les dades actualitzades.

Podeu triar generar una instantània amb dades fixes, o un informe "en viu" amb enllaços a les dades actuals en el moment en què obriu el fitxer del Base.

Guarda l'informe com a document de text del Writer. Emmagatzema la informació sobre com crear l'informe a dins del fitxer del Base.

Guarda l'informe i la informació sobre com crear l'informe a dins del fitxer del Base.

Trieu Obri al menú contextual o feu doble clic al nom de l'informe per crear un informe nou amb les dades actuals.

Trieu Obri al menú contextual o feu doble clic al nom de l'informe per veure de nou la instantània estàtica de les dades des del primer moment de creació, o per crear un informe nou amb les dades actuals. Això depèn de la vostra elecció a l'última pàgina de l'auxiliar.

Trieu Edita al menú contextual d'un nom d'informe per obrir la finestra Constructor d'informes, amb la informació de l'informe carregada.

Trieu Edita al menú contextual d'un nom d'informe per editar el fitxer de plantilla del Writer que es va utilitzar per crear l'informe.

Creació d'un informe nou manualment a la vista de disseny

1. Obriu el fitxer de base de dades on voleu crear l'informe nou.

2. A la subfinestra esquerra de la finestra de la base de dades, feu clic a la icona Informes.

3. Feu clic a Crea un informe en vista de disseny.

4. Seguiu les instruccions a la guia del Constructor d'informes.

Creació d'un informe nou amb l'Auxiliar d'informes

1. Obriu el fitxer de base de dades on voleu crear l'informe nou.

2. A la subfinestra esquerra de la finestra de la base de dades, feu clic a la icona Informes.

3. Feu clic a Crea un informe utilitzant l'auxiliar.

4. Seguiu els passos de l'Auxiliar d'informes per crear l'informe.