Importació i exportació de dades en format de text

Si voleu intercanviar dades amb una base de dades que no té un enllaç ODBC i que no permet la importació i l'exportació a dBASE, podeu utilitzar un format de text comú.

Importació de dades al LibreOffice

Per intercanviar dades en un format de text, utilitzeu el filtre d'importació/exportació del LibreOffice Calc.

1. Exporteu les dades desitjades de la base de dades font a un format de text. Es recomana el format de text CSV. Este format separa els camps de dades amb delimitadors com ara comes o punts i coma, i separa els registres inserint salts de línia.

2. Trieu Fitxer ▸ Obri i feu clic al fitxer per importar-lo.

3. Seleccioneu "Text CSV" al quadre combinat Tipus de fitxer. Feu clic a Obri.

4. Apareixerà el diàleg Importació de text. Decidiu quines dades voleu incloure del document de text.

Un cop les dades es troben al full de càlcul del LibreOffice Calc, podeu editar-les segons calga. Guardeu les dades com una font de dades del LibreOffice:

Exportació en format de text CSV

Podeu exportar el full de càlcul del LibreOffice en un format de text que es pot llegir amb moltes altres aplicacions.

1. Trieu Fitxer ▸ Anomena i guarda.

2. A Tipus de fitxer seleccioneu el filtre "Text CSV". Introduïu un nom de fitxer i feu clic a Guarda.

3. Esta acció obri el diàleg Exporta fitxers de text, on podeu seleccionar el conjunt de caràcters i el delimitador de camp i de text. Feu clic a D'acord. Un avís vos informa que només s'ha guardat el full actiu.

Importació i exportació de dades amb el Base