Relacions

Esta orde obri la finestra Disseny de la relació, que vos permet definir relacions entre diverses taules de la base de dades.

Ací podeu enllaçar les taules de la base de dades actual mitjançant camps de dades comuns. Per crear les relacions feu clic a la icona Relació nova, o bé arrossegueu i deixeu anar amb el ratolí.

Per accedir a esta orde...

En una finestra d'un fitxer de base de dades, trieu Eines - Relacions

Icona de nota

Esta funció només està disponible si treballeu amb una base de dades relacional.

En triar Eines - Relacions s'obri una finestra que mostra totes les relacions existents entre les taules de la base de dades actual. Si no s'ha definit cap relació, o si voleu relacionar altres taules de la base de dades, feu clic a la icona Afig taules. S'obrirà el diàleg Afig taules, on podreu seleccionar les taules que vulgueu.

Icona

Afig taules

Icona de nota

Si la finestra Disseny de la relació és oberta no podreu modificar les taules seleccionades, encara que vos trobeu en el mode Disseny de la taula. Esta protecció assegura que no es puguen realitzar canvis a les taules durant el procés de creació de relacions.

Les taules seleccionades es mostren a l'àrea superior de la vista de disseny. Podeu tancar una finestra de taula mitjançant el menú contextual o la tecla Supr.

Moure taules i modificar-ne la mida

Podeu redimensionar i organitzar les taules segons les vostres preferències. Per moure una taula, arrossegueu-ne la vora superior fins a la posició que vulgueu. Podeu augmentar o reduir la mida d'una taula col·locant la busca del ratolí en una vora o una cantonada de la taula i arrossegant-lo fins aconseguir la mida desitjada.

Claus primàries i altres claus

Si voleu definir una relació entre diverses taules, heu d'introduir una clau primària que identifiqui clarament un camp de dades de la taula. Podeu fer referència a la clau primària des d'altres taules per accedir a les dades d'esta taula. Tots els camps de dades que facen referència a esta clau primària s'identificaran com a una clau externa.

Tots els camps de dades que facen referència a una clau primària s'identificaran a la finestra de la taula mitjançant un petit símbol amb forma de clau.

Definició de relacions

La finestra de relacions mostra totes les relacions existents, en què una línia connecta el camp de clau primària amb la resta de camps de clau. Podeu afegir una relació arrossegant el camp d'una taula i deixant-lo anar damunt del camp d'una altra taula. Per suprimir una relació, seleccioneu-la i premeu la tecla Supr.

També podeu fer clic a la icona Relació nova de l'àrea superior del camp de relació i definir la relació entre les dues taules en el diàleg Relacions.

Icona

Relació nova

Icona d'avís

Si utilitzeu el LibreOffice com a aplicació per a una base de dades relacional, la creació i supressió de relacions no se situarà en una memòria intermèdia del LibreOffice, sinó que es reenviarà automàticament a la base de dades externa.

Si feu doble clic a una línia de connexió podreu assignar propietats a la relació mitjançant el diàleg Relacions.