Editor del mapa d'imatge

Permet adjuntar URL a zones concretes, anomenades zones sensibles, a un grĂ fic o un grup de grĂ fics. Un mapa d'imatge Ă©s un grup d'una o diverses zones sensibles.

Per accedir a esta orde...

Trieu Edita ▸ Mapa d'imatge (també en el menú contextual de l'objecte seleccionat)

AddiciĂł de zones sensibles a imatges

Podeu dibuixar tres tipus de zones sensibles: rectangles, el·lipses i polígons. Quan feu clic en una zona sensible, s'obri l'URL a la finestra o al marc del navegador que hàgeu indicat. També podeu indicar el text que voleu mostrar quan poseu el ratolí damunt de la zona sensible.

Aplica

Aplica els canvis que heu fet al mapa d'imatge.

Icona

Aplica

Obri

Carrega un mapa d'imatge existent en el format de fitxer MAP-CERN, MAP-NCSA o SIP StarView ImageMap.

Icona

Obri

Guarda

Guarda el mapa d'imatge en el format de fitxer MAP-CERN, MAP-NCSA o SIP StarView ImageMap.

Icona

Guarda

Selecciona

Selecciona una zona sensible del mapa d'imatge perquè pugueu editar-la.

Icona

Selecciona

Rectangle

Dibuixa una zona sensible rectangular al lloc on arrossegueu el cursor al gràfic. Tot seguit, podeu introduir l'adreça i el text de la zona sensible, i seleccionar el Marc on voleu que s'òbriga l'URL.

Icona

Rectangle

El·lipse

Dibuixa una zona sensible el·líptica al lloc on arrossegueu el cursor al gràfic. Tot seguit, podeu introduir l'adreça i el text de la zona sensible, i podeu seleccionar el Marc on voleu que s'òbriga l'URL.

Icona

El·lipse

PolĂ­gon

Dibuixa una zona sensible en forma de polígon al gràfic. Feu clic en esta icona, arrossegueu-la al gràfic i feu un clic per definir un costat del polígon. Moveu el cursor fins allà on voleu col·locar el final del costat següent i feu clic. Repetiu esta operació fins que hàgeu dibuixat tots els costats del polígon. Un cop hàgeu acabat, feu doble clic per tancar el polígon. Tot seguit, podeu introduir l'adreça i el text de la zona sensible, i seleccionar el marc on voleu que s'òbriga l'URL.

Icona

PolĂ­gon

PolĂ­gon de forma lliure

Dibuixa una zona sensible basada en un polígon de forma lliure. Feu clic en esta icona i moveu la busca allà on voleu dibuixar la zona sensible. Dibuixeu una línia de forma lliure i deixeu anar el botó del ratolí per tancar la forma. Tot seguit, podeu introduir l'adreça i el text de la zona sensible, i seleccionar el Marc on voleu que s'òbriga l'URL.

Icona

PolĂ­gon de forma lliure

Edita els punts

Permet editar els punts d'ancoratge de la zona sensible seleccionada per modificar-ne la forma.

Icona

Edita els punts

Mou els punts

Permet desplaçar els punts d'ancoratge de la zona sensible seleccionada.

Icona

Mou els punts

Insereix punts

Afig un punt d'ancoratge allĂ  on feu clic al contorn de la zona sensible.

Icona

Insereix punts

Suprimeix els punts

Suprimeix el punt d'ancoratge seleccionat.

Icona

Suprimeix els punts

Actiu

Habilita o inhabilita l'enllaç de la zona sensible seleccionada. Les zones sensibles inhabilitades són transparents.

Icona

Actiu

Macro

Permet assignar una macro que s'executa quan feu clic a la zona sensible seleccionada en un navegador.

Icona

Macro

Propietats

Permet definir les propietats de la zona sensible seleccionada.

Icona

Propietats

Adreça:

Introduïu l'URL del fitxer que s'ha d'obrir quan feu clic a la zona sensible seleccionada. Si voleu anar a una àncora del document, l'adreça ha de tindre la forma «file:///C/nom_del_document#nom_de_l'àncora».

Text:

Introduïu el text que voleu mostrar quan es posa el ratolí sobre la zona sensible en un navegador. Si no voleu introduir cap text, es mostra l'adreça.

Marc:

Introduïu el nom del marc de destinació on s'ha d'obrir l'URL o bé seleccioneu un marc estàndard de la llista.

Llista de tipus de marc

Vista del grĂ fic

Mostra el mapa d'imatge perquè pugueu fer clic a les zones sensibles i editar-les.