Girar objectes

Podeu girar un objecte al voltant del punt de gir per defecte (el punt central) o del punt de gir que designeu.

Icona

Seleccioneu l'objecte que vulgueu girar. A la barra d'eines Mode del LibreOffice Draw o a la barra Dibuix del LibreOffice Impress, feu clic a la icona Gira.

Moveu la busca cap a una vora a fi que es convertisca en un símbol de gir. Arrossegueu l'ansa per girar l'objecte.

Manteniu premuda la tecla Maj per restringir el gir a múltiples de 15 graus.

Feu clic sobre l'objecte amb el botó secundari per obrir el menú contextual. Trieu Posició i mida - Gir per introduir un valor exacte de gir.

Icona

Per canviar el punt de gir, arrossegueu el cercle petit del centre de l'objecte cap a una ubicació nova.

Per desplaçar l'objecte en vertical o en horitzontal, arrossegueu una de les anses laterals.