Emplenaments amb degradats

Un emplenament amb degradat és una mescla incremental de dos colors diferents o d'ombres d'un mateix color que podeu aplicar a un objecte de dibuix.

Per aplicar un degradat:

1. Seleccioneu un objecte de dibuix.

2. Trieu Format ▸ Àrea i seleccioneu Degradats com a tipus d'Emplenament.

3. Seleccioneu un estil de degradat de la llista i feu clic a D'acord.

Creació de degradats personalitzats

Podeu definir els vostres propis degradats i modificar els degradats existents, així com guardar i carregar una llista de fitxers de degradats.

Per crear un degradat personalitzat:

1. Trieu Format ▸ Àrea i feu clic a la pestanya Degradats.

2. Seleccioneu un degradat de la llista per utilitzar-lo com a base per al nou degradat i feu clic a Afig.

3. Teclegeu un nom per al degradat en el quadre de text i feu clic a D'acord.

El nom apareix al final de la llista de degradats i queda seleccionat per editar-lo.

4. Establiu les propietats del degradat i feu clic a Modifica per guardar el degradat.

5. Feu clic a D'acord.

Utilització de degradats i transparències

Per mitjà del ratolí podeu ajustar les propietats d'un degradat, com també la transparència d'un objecte de dibuix.

Per ajustar el degradat d'un objecte de dibuix:

1. Seleccioneu l'objecte de dibuix amb el degradat que voleu modificar.

2. Trieu Format ▸ Àrea i feu clic a la pestanya Degradats.

3. Ajusteu els valors per al degradat a fi que s'ajuste a les vostres necessitats i feu clic a D'acord.

Icona de consell

Per ajustar la transparència d'un objecte, seleccioneu l'objecte, trieu Format ▸ Àrea i feu clic a la pestanya Transparència.