Dibuix de sectors i segments

La barra El·lipse conté eines per dibuixar el·lipses i cercles. També podeu dibuixar segments i sectors de cercles i d'el·lipses.

Per dibuixar un sector d'un cercle o d'una el·lipse:

1. Obriu la barra El·lipse i feu clic a una de les icones Diagrama de sectors circular o Diagrama de sectors el·líptic Icona. La busca del ratolí es converteix en una creu amb una icona petita d'un sector.

2. Situeu la busca a la vora del cercle que voleu dibuixar i arrossegueu-la fins a crear el cercle.

Icona de consell

Per crear un cercle arrossegant des del centre, premeu mentre arrossegueu.

3. Deixeu anar el botĂł del ratolĂ­ quan el cercle tinga la mida que voleu. ApareixerĂ  una lĂ­nia que es correspon amb el radi del cercle.

4. Col·loqueu la busca allà on vulgueu posar el primer límit del sector i feu-hi clic.

Icona de nota

Com que la lĂ­nia del radi que segueix la busca se cenyeix als lĂ­mits del cercle, podeu feu clic allĂ  on vulgueu del document.

5. Col·loqueu la busca allà on voleu posar el segon límit del sector i feu-hi clic. Es mostrarà el sector complet.

Per dibuixar un segment d'un cercle o d'una el·lipse, seguiu els mateixos passos descrits per crear un sector basat en un cercle.

Per dibuixar un arc basat en una el·lipse, trieu una de les icones d'arc i seguiu els mateixos passos descrits per crear un sector basat en un cercle.