Funcions definides per l'usuari

Al LibreOffice Calc podeu aplicar funcions definides per l'usuari de les maneres següents:

Definició d'una funció amb el LibreOffice Basic

1. Trieu Eines - Macros - Organitza les macros - LibreOffice Basic.

2. Feu clic al botó Edita. Ara veureu l'IDE del Basic.

3. Introduïu el codi de la funció. En este exemple, definim una funció VOL(a; b; c) que calcula el volum d'un sòlid rectangular amb longituds laterals a, b i c:

Function VOL(a, b, c)
    VOL = a*b*c
    End Function

4. Tanqueu la finestra de l'IDE del Basic.

La funció es guarda de manera automàtica en el mòdul per defecte i ara ja està disponible. Si apliqueu la funció en un document del Calc per utilitzar-lo en un altre ordinador, podeu copiar la funció en el document del Calc tal com es descriu a la secció següent.

Còpia d'una funció en un document

Al pas 2 de "Definició d'una funció amb el LibreOffice Basic", en el diàleg Macro heu fet clic a Edita. Com a opció per defecte, al camp Macro des de se selecciona el mòdul Les meues macros - Standard - Module1. La biblioteca Standard resideix de manera local en el vostre directori d'usuari.

Si voleu copiar la funció definida per l'usuari a un document del Calc:

1. Trieu Eines - Macros - Organitza les macros - LibreOffice Basic.

2. En el camp Macro des de seleccioneu Les meues macros - Standard - Module1 i feu clic a Edita.

3. A l'IDE del Basic, seleccioneu l'origen de la funció definida per l'usuari i copieu-la al porta-retalls.

4. Tanqueu l'IDE del Basic.

5. Trieu Eines - Macros - Organitza les macros - LibreOffice Basic.

6. En el camp Macro des de seleccioneu (Nom del document del Calc) - Standard- Module1. Feu clic a Edita.

7. Enganxeu el contingut del porta-retalls a l'IDE del Basic del document.

Aplicació d'una funció definida per l'usuari al LibreOffice Calc

Una vegada heu definit la funció VOL(a; b; c) a l'IDE del Basic, la podeu aplicar de la mateixa manera que s'apliquen les funcions integrades del LibreOffice Calc.

1. Obriu un document del Calc i introduïu nombres per als paràmetres de la funció a, b i c a les cel·les A1, B1, i C1.

2. Establiu el cursor en una altra cel·la i introduïu-hi el següent:

=VOL(A1;B1;C1)

3. La funció s'avaluarà i el resultat es veurà a la cel·la seleccionada.