Referències d'URL

Per exemple, si trobeu una pàgina a Internet que conté informació actual sobre la borsa disposada en cel·les de fulls de càlcul, podeu carregar esta pàgina al LibreOffice Calc mitjançant el procediment següent:

1. En un document del LibreOffice Calc, situeu el cursor a la cel·la on vulgueu inserir les dades externes.

2. Choose Sheet - Link to External Data. The External Data dialog appears.

3. Introduïu l'URL del document o de la pàgina web en el diàleg. L'URL ha de tindre el format: http://www.elmeu-banc.com/taula.html. L'URL per als fitxers locals o els fitxers de la xarxa d'àrea local és el camí que es veu al diàleg Fitxer ▸ Obri.

El LibreOffice carrega la pàgina web o el fitxer al "fons", és a dir, sense mostrar-lo. En el quadre de llista gran del diàleg Dades externe podreu veure el nom de tots els fulls o intervals amb nom que podeu triar.

4. Seleccioneu un o diversos fulls o intervals amb nom. També podeu activar la funció d'actualització automàtica cada "n" segons i fer clic a D'acord.

Els continguts s'inseriran com a enllaç en el document del LibreOffice Calc.

5. Guardeu el full de càlcul. Quan el torneu a obrir més avant, el LibreOffice Calc actualitzarà les cel·les enllaçades després d'una consulta.

6. A LibreOffice Calc ▸ General podeu triar que l'actualització es dugui a terme sempre, a petició o mai. L'actualització es pot iniciar manualment en el diàleg Edita ▸ Enllaços.